SON DAKİKA



Haber > Magazin > Park'a soruşturma açıldı

Park'a soruşturma açıldı

09 Haziran 2016 Perşembe - 18:06




İntihar saldırısında canlı bomba olarak kendini patlatan kadın terörist Arin Mirkan'ın adı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir parka verildi.





Şanlurfa’nın Suruç İlçesi’nde, yeni açılan bir parka terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan ve 2014 yılında Kobani'de IŞİD’e karşı intihar saldırısında canlı bomba olarak kendini patlatan kadın terörist 'Arin Mirkan' adı verildi.

DBP’li Suruç Belediyesi tarafından Yıldırım Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka PKK’nın Suriye kolu olan PYD'nin kadın militan yapılanması YPJ içerisinde 'takım komutanı' olarak görev yapan ve 2014 yılında IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısında canlı bomba olarak kendini patlatan Arin Mirkan'ın adını verildi ve açılış düzenlendi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Suruç Kaymakamlığı konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, parka verilen isme ilişkin Kaymakamlıktan izin alınmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Bugün bazı basın-yayın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında, bahse konu ilçemiz belediyesi tarafından bir terör örgütü mensubu ismi verilen parkla ilgili olarak Kaymakamlığımızca yapılan incelemede; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 81'inci maddesine göre belediyenin Meclis Kararı alıp, Mülki İdare Amirinin onayına sunulmadan parka isim verildiği anlaşılmıştır. Kanuna uygun olmayan belediyenin bu işlemi ile ilgili gerekli adli ve idari işlem başlatılmıştır."

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap