SON DAKİKA



Haber > Magazin > Otomobil fiyatına boğa

Otomobil fiyatına boğa

06 Eylül 2015 Pazar - 11:50




Çorum'da, Şahin adı verilen iki ton ağırlığındaki kurbanlık boğa, 65 bin liralık fiyatıyla alıcısını bekliyor.





Alaca ilçesinde besicilik yapan Müfit Gürses tarafından yetiştirilen "simmental" cinsi boğa, hem fiyatı hem de ağırlığıyla dikkati çekiyor. Kurban bayramına sayılı günler kala 2 ton 40 kiloya ulaşan Şahin adı verilen boğa, 65 bin TL fiyatla satışa sunuldu.Çiftlikte boğalık adı verilen bir bölümde kalan Şahin'le çiftlik çalışanları özel olarak ilgileniyor. Bir otomobil fiyatına satışa sunulan dev kurbanlık, Çorum'un ardından önümüzdeki günlerde Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Ovacık kurban pazarında görücüye çıkacak.

Her yıl yetiştirdiği kurbanlık hayvanlarla Türkiye'de ün yapan Müfit Gürses, "Bir dönem bin 640 kilo ağırlığında Kral adlı kurbanlığımız vardı. Sonra bin 850 kilo ağırlığında Tufanı yetiştirdik. Şimdi 2 ton 40 kilo ağırlığındaki Şahin'le pazara geldik" dedi

Şahin'le birlikte geçen yıl kırdıkları rekoru yine kendilerinin egale ettiğini dile getiren Gürses, Şahin'in Türkiye'nin en büyük boğalarından biri olduğunu dile getirdi.Çiftlikte Şahin ile özel ilgilenen Gürses, "Şahini yonca, yulaf, arpa, slaj ve fenni yem gibi bitkilerle besliyoruz. Şahine 65 bin lira istiyorum. Alıcısı var. Keçiören Ovacık'ta satacağım. Müşterisi hazır oraya gelecek" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap