SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ögretmen sürgün edildi

Ögretmen sürgün edildi

20 Aralık 2015 Pazar - 11:15




Görevinden alınan Hatice Yüksel öğretmen hukuk mücadelesinden sonra görevine iade edildi fakat 1 gün sonra Trabzon’a sürüldü. Hatice öğretmen, “Mesele





Eskişehir’den Trabzon’a sürgün edilen Öğretmen Hatice Yüksel imza toplayarak, uğradığı haksızlığa karşı Trabzonlulardan destek istedi. Eskişehir’de bir basın açıklamasına katıldıktan sonra gözaltına alınan ve mesleğinden olan 8 yıllık öğretmen Hatice Yüksel, mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Ancak bulunduğu ilden Trabzon’a gönderilen Yüksel 2.5 aydır Araklı’da görev yapıyor. Yapılan uygulamayı "sürgün" olarak nitelendiren Hatice öğretmen, uğradığı haksızlık karşısında Trabzon Sanat Sokağı’nda imza toplayarak Trabzonlulardan destek istedi. Öğretmeni haklı bulan vatandaşlar Yüksel’e destek çıktı. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da imza vererek Hatice öğretmene destek verdi.

21_31

KEYFİ UYGULAMA

Eskişehir’den sürgün edilerek geldiğini söyleyen Hatice Yüksel, gerekçesini sorduğunda hiçbir açıklama yapılmadığını belirterek, "Hizmetin gereği denilerek sürüldüğümü söylediler. Göreve iade edildikten sonra 1 günde Araklı’ya sürüldüm. Bunun haksız bir uygulama olduğu aşikar. Mahkemelerden beraat aldım ben. Hakkımda şu an hiçbir suçlama yok" dedi.

678_1

MESELE TRABZON MESELESİ DEĞİL

Yüksel, "Şu an itiraz ettiğim nokta Trabzon’a sürülmüş olmam değil, mesele Trabzon ve bir başka şehir meselesi değildir. Mesele haksız yere yerimden düzenimden edilmiş olmam, böyle bir keyfi uygulamayla karşı karşıya olmamdır. Bu yüzden hem hukuksal hem fiili olarak ben eski görev yerime döndürülünceye kadar, bu haksızlık son bulup öğretmen itibarım geri verilinceye kadar mücadele edeceğim" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap