SON DAKİKA



Haber > Magazin > Öğrencilerin yol çilesi!

Öğrencilerin yol çilesi!

20 Mart 2015 Cuma - 10:50




Muş’un Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyünde yolu olmadığı için araziyi kullanan öğrenciler, çamura bata çıka okula gidiyor.





Yıl 2015 ama... Bu öğrenciler halen okula çamur deryasında gidip, geliyor...

Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyündeki ilkokulun çevresindeki araziler, özel mülk olduğu için okula yol yapılamıyor. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde araziler çamurlu olduğundan dolayı araziyi yol olarak kullanan öğrenciler, adeta çamur banyosu yaptıktan sonra okula ulaşabiliyor. Yaşları 7 ila 14 arasında değişen öğrenciler, çamurlu ayaklarıyla okulun içerisine girmeyip, çevrede bulunan kirli su birikintilerinde ayakkabılarını temizledikten sonra derse giriyorlar.

Pınarüstü Köyü Muhtarı Kenan Elitaş, çocukların çamurda düşe kalka okula gelip gittiklerini belirterek, bu durumdan dolayı bazı çocukların okula gitmediğini, bazılarının ise aileleri tarafından okula gönderilmediğini kaydetti. Elitaş, defalarca bu konuyu dile getirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Hiç kimse bu sıkıntımızın giderilmesi için bize yardımcı olmadı. Gelecekte bu çocuklardan medeniyet bekliyorsak, bizim bunlara medenice bir yaşam sunmamız gerekiyor. Bu çocukların çamurda düşe kalka okula gelmeleri ne kadar medeni bir yaşam tarzıdır? Köy muhtarı olarak bu durumdan utanç duyuyorum. Okulun durumunu anlatmak için Cumhurbaşkanımıza mektup yazdım.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap