SON DAKİKA



Haber > Magazin > Öğrencileri davulla uyandırdı

Öğrencileri davulla uyandırdı

28 Eylül 2015 Pazartesi - 11:51




Tokat’ta bir veli okulların açıldığı ilk gün çocuklarını davulla uyandırdı.





Davulla uyandırdı... Gaziosmanpaşa Bulvarı Soğuk Pınar Mahallesi'nde ikamet eden Fatma Esin Tuna, 13 yaşındaki oğlu 7. Sınıf öğrencisi Tunahan, 11 yaşındaki kızı 5. Sınıf öğrencisi Begüm’ü okulla Ramazan ayında olduğu gibi davulla uyandırdı. Okulların açıldığı ilk gün yaz tatili havasından çıkamayan çocuklarını uyandırmak için sabahın erken saatlerinde mahalleye gelen davulcu maniler okuyarak davul çalmaya başladı. Bir süre sonra uyanarak hazırlanan çocuklar okula yolcu edildi.

Bir kamu kurumunda çalışan aynı zamanda kentte turizm elçisi olan Fatma Esin Tuna, çocukları bir hatıra olsun diye davul sesiyle uyandırdığını kaydetti. Çocukların mutlu bir şekilde uyandığını ve şaşırdıklarını ifade eden Tuna, yaz tatilinin bitmesi ile birlikte çocukların akşam erken yatıp, sabah erken kalkmaya alışmalarının birkaç hafta alacağını söyledi.

Begüm Tuna, davul sesini duyduğunda Ramazan ayının aklına geldiğini ifade ederek, “Davulla uyandım, Ramazanda sahura kalktım sandım” dedi. Tunahan Tuna ise sabah uyanmanın zor olduğunu, davulla uyanmanın farklı bir duygu olduğunu kaydetti.

"HEP BÜYÜKLERİ ORUCA KALDIRMAYACAĞIZ"

Ramazandaki nostaljiyi yaşamak istediklerini ifade eden davulcu Sebahattin Delioğlan, “Hep büyükleri oruca kaldırmayacağız. Artık bundan sonra çocukları davulla müzikle örf ve adetlerimizle beraber daha bir haşır neşir olarak bir nostalji düşündük” diye konuştu. Sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tutan minik öğrenciler ise zilin çalması ile birlikte ders başı yaptı. Öğrenciler kadar veliler de ilk günde okul heyecanı yaşadı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap