SON DAKİKA



Haber > Magazin > O kılıç 100 bin liraya satıldı

O kılıç 100 bin liraya satıldı

11 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:47




Fatih Sultan Mehmet'e ait özel Sultan Kılıcı'nın birebir kopyası, Hong Konglu bir koleksiyoner tarafından 100 bin liraya satın alındı.





O kılıç 100 bin liraya satıldı… Günümüzde giderek büyüyen müze mağazacılığı artık kitap ve küçük eşyaların yanı sıra koleksiyon ürünlerinin de satıldığı satış merkezlerine dönüştü. Bu mağazaların en önemlilerinden biri olan Topkapı Sarayı müze mağazasında sergilenen Fatih Sultan Mehmet'e ait özel Sultan Kılıcı'nın birebir kopyası, Hong Konglu zengin bir koleksiyonere 100 bin liraya satıldı.

UZUNLUĞU 125 SANTİMETRE

125 santimetre uzunluğunda ve 2.3 kilogram ağırlığında olan kılıcın üzerinde sultana güç ve kuvvet vermesi için yazılmış özel bir dua yer alıyor. Tamamen el işçiliği ile üretilen kılıcın balçak kısmı masif pirinç, sap kısmı ise koç boynuzundan üretildi.

SATILAN KILICIN İKİNCİSİNİ ÜRETTİLER

Orjinalinin Topkapı Sarayı'nda sergilendiği kılıcın birebir benzerinin satışı ardından aynı şekilde ikinci kez üretildi. Kılıç dışında, çeşitli ürünün de yer aldığı mağazada, Osmanlı'nın bilinen ilk parfümü olan ve yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahip Buhur Suyu, Latis-i Harem adının verildiği özel koleksiyonla parfüm, mum ve oda parfümü olarak müze mağazasında satışa sunulacağı açıklandı.


TURİSTLERİN ALIŞVERİŞ EĞİLİMLERİ

Dünyanın her yerinden turist ağırlayan İstanbul'a gelen ziyaretçilerin alışveriş eğilimleri; Avrupalıların aksesuar ve kitaba, Orta Doğulu turistlerin takı ve dekorasyona, Uzak Doğuluların doğal ürünlere olurken, Amerikalıların ilgisi ise koleksiyon ürünlerine yönelik oluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap