SON DAKİKA



Haber > Magazin > Muz lifinden iplik üretilecek

Muz lifinden iplik üretilecek

12 Mart 2015 Perşembe - 14:04




Antalya'nın Alanya İlçesi Belediyesi, hasat edilen muz ağaçlarının atık kabuk, sap ve yapraklarından elde edilen lifin işlenerek iplik üretilmesi için





Muz bitkisinin atık gövdesi işlendikten sonra life, daha sonra da ipliğe dönüştürülmesi amacıyla Alanya Belediyesi Tosmur Hizmet Binası'nda kurulan atölyenin açılışı, Başkan Adem Murat Yücel ve proje koordinasyon biriminin katılımıyla gerçekleştirildi. Atölyede ilk üretimi yapan Başkan Yücel pasta da kesti.

Başkan Yücel, atölyede üretimin oldukça hızlı ve kolay olduğunu söyledi. Alanya'nın Türkiye'de muz üretiminin yapıldığı ender bölgelerden biri olduğunu belirten Başkan Yücel, "Muz bitkilerinin meyveleri alındıktan sonra gövdeleri atılıyordu. Atılan muz gövdelerini değerlendirmek için bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Muz lifi projesinin altyapısını proje koordinasyon birimimiz, ürünleri ise kültür müdürlüğümüz ortaya çıkardı" dedi.

Muz lifinden daha ince iplik elde etmek için Ankara Üniversitesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Başkan Yücel, "Burada sergilenen ürünler, 1 ay gibi kısa sürede hazırlandı. Geri dönüşümün ardından elde edilen iplerle süs ve hediyelik eşyalar yapılacak. Ayrıca geri dönüşüm sayesinde çevre kirliliği de önlenecek. Daha sonra kurs açarak dar gelirli ailelerimize ekonomik destek vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap