SON DAKİKA



Haber > Magazin > Mülteci teknesi battı

Mülteci teknesi battı

20 Mart 2016 Pazar - 11:52




Antalya'nın Kaş ilçesinde mülteci teknesi alabora oldu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların bir bölümü kurtarıldı. İki kız çocu





Antalya'nın Kaş ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalışan 40 sığınmacının içinde bulunduğu tekne alabora olup, battı. Sığınmacıların bir bölümü balıkçılar ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, 2 çocuğun cesedi bulundu, kayıp olanlar için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yunanistan'ın "www.enikos.gr" internet sitesinin haberine göre, bugün saat 04.00 sıralarında Yunan balıkçılar, Antalya'nın Kaş İlçesi karşısındaki Meis Adası yakınlarında suda sığınmacılar olduğunu farkedince durumu Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi.Yunan ekiplerinin de gelmesiyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların bir bölümü kurtarıldı. İki kız çocuğunun ise sudan cesedi çıkartıldı.Antalya'nın Kaş ilçesi sahilinden denize açıldıkları belirtilen sığınmacıların ifadelerinden, alabora olarak batan teknede 40 kişi oldukları kaydedildi. Kurtarılan sığınmacılar hastaneye kaldırılırken,Yunan Sahil Güvenlik botlarının kayıp olan diğer sığınmacıları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap