SON DAKİKA



Haber > Magazin > Muhteşem prömiyer

Muhteşem prömiyer

21 Ocak 2015 Çarşamba - 12:48




Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği tek perdelik “Kelebekleri Öldürmeyin” modern balesi prömiyer gecesinde seyircilerin yoğun ilgisi ile ka





“Kelebekleri Öldürmeyin”in gala gecesinde “Çeşmebaşı” modern balesi de sahnelenirken, bu sanat sezonunda oldukça yoğun bir tempoyla çalışan ve provalarına aralıksız devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi dansçıları ise başarılı performansları ile beğeni topladı. Eser, 22, 29 ve 31 Ocak tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tekrar sahnelenecek. “Kelebekleri Öldürmeyin” balesinin Librettosu Işık Noyan’a, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu’na, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait. Ferit Tüzün’ün en ünlü yapıtı olan ve ilk koreografisi Dame Ninette de Valois tarafından yapılan ilk Türk bale suiti “Çeşmebaşı” balesi ise ünlü koreograf Uğur Seyrek tarafından sahneye konuluyor. Eserde dekor tasarım Gürcan Kubilay, kostüm tasarım Sevtaç Demirer ve ışık tasarım ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap