SON DAKİKA



Haber > Magazin > Muazzez Ersoy’a büyük ayıp!

Muazzez Ersoy’a büyük ayıp!

22 Kasım 2020 Pazar - 11:32




Muazzez Ersoy, 2000 yılında büyük çabayla yaptırdığı ve adının verildiği lösemi hastanesinin isminin değiştirilmesine sitem etti. Usta sanatçı, “Böyle bir emek verilmişse ismin değişmemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Ya baştan koyulmayacaktı ya da koyulduysa değişmeyecekti” ifadelerini kullandı.





Muazzez Ersoy, Ankara’da isminin verildiği hastaneden adının kaldırılmasıyla ilgili kırgınlığını Instagram hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi. 2000 yılında büyük çabayla yaptırdığı ve adının verildiği lösemi hastanesinin isminin değiştirilmesine sitem eden usta sanatçı, “Böyle bir emek verilmişse ismin değişmemesi gerekirdi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“EVİMİ HASTANEYE BAĞIŞLADIM…”

Açılış gününde çekilen 2 fotoğrafı takipçileriyle paylaşan Muazzez Ersoy, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hastaneye Ankara'daki dubleks evimi hediye ettim, bağışladım. Konserler verdim, o dönemki Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in yazdığı mektupla hastanemiz için yardımlar toplamaya çalıştım, ilk başta Enver Abi'ye Enver Ören'e gittim, Allah rahmet eylesin, nurlar içinde uyusun, güzellikler içinde uyusun, cennet mekanı olsun. O zamanın meblağı ile çok büyük bir hediye yaptı.

”“ÜZÜYOR, İNCİTİYOR…”

“Hastanemiz ilk açıldığında 'Muazzez Ersoy Lösemili Çocuklar Hastanesi' olarak açıldı, bu hastaneyi yapmaktaki amacımız maddi durumu, imkanları elverişli olmayan, kısıtlı olan fakir ailelerin hasta çocuklarının burada bila bedel ücretle tedavi görüp iyileşmesiydi” diye devam eden Ersoy, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Bu düşünceyle yola çıktık. İnşallah amacına ulaşmıştır ama, ondan sonra ne hikmetse benim adım verilen hastanenin ismi değiştirildi, hatta ben orada tamamen hiç yokum. Ben diye birisi bütün bunları yapmamış gibi. Bu da insanı tabii üzüyor, incitiyor. Önemli olan adımın olması değil, adım olmasa da olur, önemli olan imkanları olanakları olmayan ailelerin çocuklarının tedavi görmesi fakat emek verilmişse ve böyle bir isim oraya baştan koyulmuşsa, bunun değişmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ya baştan koyulmayacaktı ya da koyulduysa değişmeyecekti.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap