SON DAKİKA



Haber > Magazin > MIPCOM 2016 Fuarı sona erdi

MIPCOM 2016 Fuarı sona erdi

20 Ekim 2016 Perşembe - 16:10




Fransa'nın Cannes kentinde 32'incisi düzenlenen ve dünyanın en büyük televizyon sektörü fuarı olma özelliği taşıyan İletişim Programları Uluslararas





 Japonya'nın bu yıl "Spirit of Imagination" (Hayal gücünün ruhu)  temasıyla onur konuğu olduğu fuarda 5 bine yakını alıcı temsilcisi olmak üzere  toplam 14 bin ziyaretçinin katılımıyla yeni bir rekor kırıldı. Alıcıların bin  500'ünün sadece dijital ve internet yayın platformlarından olması dikkati çeken  unsurlardan biri oldu.

 Toplamda 108 ülkeden 2 bin firmanın televizyon programlarını satışa  sunduğu fuarda aynı zamanda birçok dizinin tanıtımı yapıldı. Uluslararası  dizilerden Rus-Portekiz ortak yapımı casus Mata Hari'nin hayatını anlatan "Mata  Hari" ve Fransız-İsveç ortak yapımı "The Same Sky" izleyicilerle buluşurken Türk  dizilerinden Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı "Vatanım  Sensin" tanıtıldı.

 Ergenç ve Korel'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikle, dizi MIPCOM'un  tarihinde ilk kez bir tır içine kurulan geçici sinema salonunda gösterilen dizi  oldu.

 Fuarın onur konuğu Japonya, 4K, 8K ve sanal gerçeklik teknolojisini  kullanan yeni ürünlerini tanıtırken Grey's Anatomy ve Scandal dizilerinin yapımcı  ve senaristi Shonda Rhimes, MIPCOM tarafından "Yılın Kişisi" seçildi.

 Fuarda aynı zamanda Hollywood yıldızlarından "24" dizisinde Jack Bauer  karakterini canlandıran Kiefer Sutherland ve UnReal dizisinin başrol oyuncuları  Constance Zimmer ve Shiri Appleby konuşmacı olarak yer aldı.


 Kapanış etkinliğinde konuşan REED MIDEM Fuar Organizasyon Firması  Televizyon Birimi Genel Müdürü Laurine Garaude bu yılki MIPCOM'un özellikle yeni  teknolojilere ağırlık vererek eğlence sektörünün geleneksel televizyon yayınından  uzaklaşarak farklı formatlara kayma eğilimine odaklandığını ifade etti.

Japonya'nın onur konuğu olduğu fuarda 5 bine yakını alıcı temsilcisi olmak üzere toplam 14 bin ziyaretçinin katılımıyla yeni bir rekor kırıldı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap