SON DAKİKA



Haber > Magazin > Meyve bahçeleriyle donatılacak

Meyve bahçeleriyle donatılacak

18 Kasım 2016 Cuma - 13:21




Pendik Belediyesi, şehri meyve ağaçlarıyla donatmak üzere çalışma başlattı.





Geçen yıl Çamlık Mahallesi’nde Meyve Bahçesi projesini hayata geçiren Pendik Belediyesi şimdi de ilçedeki parklara kısa süre içinde meyve verecek fidanlar dikiyor.  Özellikle genç nesillerin meyve ağaçlarını tanımalarını sağlamak, unutulmuş tarım kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde parklarda elma, erik, armut, kiraz ve ceviz ağaçları büyüyecek. Her mahallede en az iki parka olmak üzere toplamda 50 parka bir ayın içinde 250 meyve fidanı dikilecek.  Büyük olarak ekilen fidanlar, bir yılda ilk meyvelerini verecek.

Meyve ağaçlarının dikimine Çamlık Mahallesi’nde bulunan "Kosovalı Şehit Adem Yaşari Parkı"ndan başlandı. Belediyenin fidanlığından getirilen 8 ağaç, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından parkta belirlenen yerlere dikilerek dipleri de özel toprak karışımıyla kapladı. Çevre halkı, parkta diğer ağaçların arasında artık elma, kiraz ve ceviz ağaçlarının da büyümesini görecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap