SON DAKİKA



Haber > Magazin > Meteoroloji’den kritik uyarı

Meteoroloji’den kritik uyarı

10 Haziran 2016 Cuma - 13:48




Meteoroloji, hava sıcaklıklarının ay sonuna kadar ortalamaların üzerinde seyredeceğini duyurdu.





Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan aylık tahmin değerlendirmelerine göre hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceğinin ve ay sonuna kadar yurt genelinde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyredeceğinin öngörüldüğünü duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklığının hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günleri ülke genelinde 6-12 derece arasında artmasının, Doğu Anadolu'nun doğusu dışında tüm yurtta en yüksek sıcaklıkların 30 derece ve üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ramazan ayıyla birlikte hafta başından itibaren azalarak mevsim normalleri civarında, ülkenin iç kesimlerinde yer yer normallerinin 3-5 derece altında seyreden hava sıcaklıklarının; hafta sonu ve pazartesi günü ülke genelinde, salı günü ise Doğu bölgelerde artmaya devam edeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

BEŞ GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Hava sıcaklıklarının artacağı duyurulan açıklamada, Haziran ayının 11'i ile 15'i arasını kapsayan meteorolojik değerlendirmeye ilişkin şu tahmin yer aldı:"Yurdumuz bugün ve yarın Akdeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda meydana gelecek mevzi sağanak yağışların, diğer bölgelerimiz ise genellikle parçalı ve az bulutlu havanın etkisinde bulunacaktır. Yurdumuzun 14 Haziran Salı günü batı bölgelerimizden itibaren serin ve yağışlı bir sitemin etkisine girmesi bekleniyor. Yükselen ve mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarının 14 Haziran Salı günü yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde, 15 Haziran Çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde, 16 Haziran Perşembe günü ise Doğu bölgelerimizde 4-8 derece azalacağı tahmin ediliyor."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap