SON DAKİKA



Haber > Magazin > Merve Bulut'tan Deprem Zedelere Destek

Merve Bulut'tan Deprem Zedelere Destek

11 Şubat 2024 Pazar - 11:42




Kadın ağırlık istihdama önem veren Merve Bulut kurduğu fabrika ile adını ilkler sırasına yazdırdı





Türkiye’nin bir yıl önce yaşadığı asrın felaketinin acıları tazeliğini korukken açtığı yaraların biraz olsun hafiflemesi adına sorumluluk hisseden Merve Bulut Tekstil Trabzon’dan Kahramanmaraş’a destek elini uzattı. İstanbul doğumlu olup üniversite hayatını Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamlayan Merve Bulut, eğitimini sürdürdüğü 2019 yılında KOSGEB genç kadın girişimci belgesini alıp şahıs firması ve 3 makineyle 25 yaşında çıktığı bu yolda, kısa zamanda ivme kazanıp çok sayıda özellikle kadın ağırlıklı istihdam sağlamaya başladı.  



EN KISA ZAMNADA FABRİKALAŞMAK

2021 de İstanbul da kadın temalı gecede aldığı ödüldeki konuşmasında, “En kısa zamanda fabrikalaşmak ve çok sayıda kadına istihdam hedefim” sözlerinin doğrultusunda bu hedefine 2022 yılında Amerika’da ki VİSCO LOVE US firmasına yaptığı ihracat sayesinde gerçekleştirerek bir adım yaklaşıp limitet şirketini kurdu. 2023 yılında ise bu altına imzasını attığı hedefi doğrultusunda Arsin Organize sanayi Bölgesi’nde fabrika açılışını gerçekleştirerek, istihdama, üretime, ekonomiye katkı sağlamayı sürdürüyor. Kısa zamanda ülkemizin önemli firmaları arasında yer alan Merve Bulut depremzedeleri de unutmadı. Dayanışmanın, el ele vermenin deprem bölgesinde açılan yaraların biraz olsun hafiflemesi adına içinde yer aldığı proje ile bu soğuk kış gönlerinde depremzedelere yapılan desteğe katkı koymaktan kaçınmadı.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Kalitesi, farklılığı ve ulaşabildiği güçlü markalarla yaptığı tekstil adına ticaretler dikkat çekerken Fenerıum-Fenerbahçe spor Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Koç Holding bünyesindeki Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ) çalışanlarının ortaklaşa yönettiği Kahramanmaraş deprem bölgesindeki ihtiyaçlı çocuk- yetişkin mont yardım projesindeki Fenerıum lisanslı ürün üreticisi olarak bu projede yer aldı. 3100 adet mont içeriği olan projede , üretici konumunda çözüm ortağı olurken 3100 adet bere de Merve Bulut Tekstil İç ve Dış Ticaret LDT. ŞTİ ailesi adına bağışta bulunmayı da bir görev saydı. Ürettiği ürünleri Kahramanmaraş’a göndermek için hazırlık yapan Merve Bulut’un bu girişimi takdirle karşılandı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap