SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kuyruktan sonra gümrükte rüşvet çilesi!

Kuyruktan sonra gümrükte rüşvet çilesi!

07 Ekim 2016 Cuma - 11:07




Sınır kapılarında günlerce bekletilen tır sürücüleri, Türkiye'den çıktıktan sonra tüm ülkelerde gümrükten geçerken rüşvet alındığını iddia etti.





Avrupa ülkelerine ihracat yükü taşıyan ve geçiş için Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanan sürücüler, Türk gümrüğünden geçtikten sonra her sınır kapısında hem sırada beklediklerini, hem de rüşvet vermek zorunda kaldıklarını anlattı.

Yükün önemine ve ülkesine göre rüşvet tarifesi belirlendiğini kaydeden tır sürücüsü Mustafa Erikli, Romanya'daki bir polis memurunun 300 Euro olan maaşından örnek vererek her türlü bahaneyle 'çorba' parası adı altında para istendiğini öne sürdü.

ASGARİ RÜŞVET 20 DOLAR

Her türlü operasyona rağmen yabancı gümrük kapılarında rüşvet olaylarının devam ettiğini belirten Erikli, "Gittiğimiz ülkeler arasında 'Türk arabasından rüşvet almadım' diyen yoktur. Ya adam direk bize gelip, rüşvetin adı çorbadır, çorba parası istiyor. Vermezseniz, zulüm eziyet var. Verirseniz paranız gidiyor. Bunu hiç bir firma kabul etmiyor. Had safhadayız. Operasyonlara rağmen rüşvet sistemi devam ediyor. Bunu kaldırmaları imkanı yok. Türkiye'yi geçtikten sonraki bütün kapılarda alıyorlar. Yükün değerine göre örneğin tekstil yükü olduğu zaman yüzde 100 rüşvet vardır. Özellikle Fransa yükünde, hele bir de tekstilse örnek olarak 20 Euro'dan başlıyor, standart rüşveti 20 Euro'dur. Üstüne de çıkabiliyor, artık senden ne koparırsa talep ediyorlar." sözlerini kaydetti.

"TÜRK GEÇMEZSE RÜŞVET BİTECEK"


Doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa'da bile özellikle Türk tır sürücülerinden her türlü bahaneyle rüşvet alındığını anlatan Mustafa Erikli, topladığı rüşvetle araba aldığını söyleyen bir görevlinin yakıt parası için de para talep ettiğini iddia ederek, "Türk arabası geçmeyi bırakırsa rüşvet bitecek"" diyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap