SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kuşkonmaz cilde canlılık veriyor

Kuşkonmaz cilde canlılık veriyor

19 Ekim 2019 Cumartesi - 13:27




100 gramında yalnızca 25 kalori bulunan kuşkonmaz birçok hastalığın şifa kaynağı!





Kalorisi düşük, besin değeri ise oldukça zengin bir sebze olan kuşkonmaz, kalp hastalıklarından kemik erimesine kadar birçok hastalığın şifa kaynağı. Uzman Diyetisyen Bengi Çetiner, antioksidan içeren bu mucizevi sebzenin faydalarını sıraladı.

Meyvemsi bir tada sahip olan kuşkonmazın 100 gramında sadece 25 kalori bulunur. Kalorisi son derece düşük olan kuşkonmaz; A vitamini, C vitamini ve B6 vitaminleri ile folik asit, fosfor ve potasyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin.

İŞTE KUŞKONMAZIN FAYDALARI...




Buharda pişirerek tüketin

Bengi Çetiner, böbreklerinden rahatsız ve gut hastası olan kişilerin kuşkonmazı seyrek ve az yemesi konusunda uyararak, şu uyarılarda bulundu: "Konserve kuşkonmaz yerine tazelerini tüketmeye çalışın. Kuşkonmazın kabuğunun kalın olduğunu düşünüyorsunuz soyarak da tüketebilirsiniz. Kaynatılma sırasında besin değeri azalacağından buharda pişirerek tüketin. Antioksidan içeriği, ödem atma ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle zayıflama diyetlerinde günde 6-15 gram yani 4-5 adet kuşkonmaz bitkisi tüketilebilir. Ayrıca ıspanak ve enginarla bağdaşmadığı için aynı öğünde yememeye dikkat edin.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap