A+ A-
Yorum
10

Kubilay Kaan Kundakçı davasında yeni gelişme: Aleyna Kalaycıoğlu için tahliye talebi

Yayın Tarihi: 06.10.2026 - 16:32
Kubilay Kaan Kundakçı davasında savcı mütalaasını açıkladı. Alaattin Kadayıfçıoğlu için müebbet, Aleyna Kalaycıoğlu için tahliye istendi.
Kaynak:MYNET

Ümraniye’de silahla vurularak hayatını kaybeden futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Alaattin Kadayıfçıoğlu için müebbet, Aleyna Kalaycıoğlu için tahliye talep edildi.

Ümraniye’de 19 Mart 2026 tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kars 36 Spor futbolcusu Kubilay Kaan Kundakçı’nın ölümüyle ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Savcı, sanık Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık Aleyna Kalaycıoğlu hakkında ise suçun bildirilmemesi kapsamında hapis cezası talep edilirken, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesi istendi.

Kubilay Kaan Kundakçı davasında yeni gelişme! Aleyna Kalaycıoğlu na tahliye, İzzet Yıldızhan a beraat talebi 1

Kubilay Kaan Kundakçı nasıl hayatını kaybetti?

Olay, 19 Mart gecesi Ümraniye Sıddık Sokak’ta meydana geldi. Dava dosyasına yansıyan iddialara göre rapçi Vahap Canbay, bir süre önce ayrıldığı şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden barışmak istedi.

Canbay'ın, aralarının iyi olduğu belirtilen arkadaşı Kubilay Kaan Kundakçı’dan yardım istediği öne sürüldü. Bunun üzerine Kundakçı, Vahap Canbay ve beraberindeki kişilerle birlikte Kalaycıoğlu’nun bulunduğu stüdyonun önüne gitti.

Bir süre araç içerisinde bekleyen grubun bulunduğu bölgeye, iddiaya göre çakarlı lüks araçlarla gelen şüpheliler tarafından saldırı düzenlendi. Savcılık iddiasına göre Alaattin Kadayıfçıoğlu'nun araç içerisindeki gruba ateş açması sonucu Kubilay Kaan Kundakçı ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki futbolcu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Savcı Alaattin Kadayıfçıoğlu için müebbet istedi

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından aralarında Aleyna Kalaycıoğlu, Alaattin Kadayıfçıoğlu ve İzzet Yıldızhan’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açıldı.

Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın üçüncü celsesi öncesinde Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ve mevcut tutukluluk halinin devamını talep etti.

Kubilay Kaan Kundakçı davasında yeni gelişme! Aleyna Kalaycıoğlu na tahliye, İzzet Yıldızhan a beraat talebi 2

Aleyna Kalaycıoğlu için tahliye talep edildi

Esas hakkındaki mütalaada Aleyna Kalaycıoğlu açısından ise farklı bir talep yer aldı.

Savcı, Kalaycıoğlu’nun “suçu bildirmeme” suçundan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Bununla birlikte tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verilmesini talep etti.

Diğer tutuklu sanıklar Hüseyin Can Avcı, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu ve Engin Taşkıran hakkında da tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak hükümle birlikte adli kontrol şartıyla tahliye talebinde bulunuldu.

Kubilay Kaan Kundakçı davasında yeni gelişme! Aleyna Kalaycıoğlu na tahliye, İzzet Yıldızhan a beraat talebi 3

İzzet Yıldızhan için beraat talebi

Savcının mütalaasında bazı sanıklar yönünden ise beraat talebi yer aldı.

Sanıklar Zuhal Kalaycıoğlu, Bilal Kadayıfçıoğlu ve İzzet Yıldızhan’ın, üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraat etmeleri istendi.

Savcılık mütalaası, davada nihai karar anlamına gelmiyor. Sanıkların hukuki durumlarına ilişkin son kararı, yargılama sürecinin tamamlanmasının ardından mahkeme verecek.

Etiketler