SON DAKİKA



Haber > Magazin > Köprü tahrip edildi!

Köprü tahrip edildi!

13 Haziran 2016 Pazartesi - 11:47




Büyükçekmece'de tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü aydınlatan lambalar sökülerek çalındı; Kültür Park önündeki Köroğlu heykeli de tahrip edildi.





Büyükçekmece'deki tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerindeki led aydınlatma lambaları ve armatürlerin bazıları çalındı. Hırsızlar lambaları sökerken tarihi köprüde tahribat meydana geldi.

KÖPRÜNÜN LAMBALARINI SÖKÜP ÇALMIŞLAR

İstanbul'un ve Büyükçekmece'nin en önemli tarihi eserlerinden bir tanesi olan Mimar Sinan'ın eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, bir kez daha tahrip edildi. Daha önce köprü üzerindeki yazıtlar ve köprünün bazı bölgelerine boyanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de köprüyü aydınlatan led aydınlatma lambalarından bazıları yerlerinden sökülerek çalınırken, köprü çevresindeki bazı armatürler de çalındı. Ayrıca Kültür Park'taki Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Parkı önündeki Köroğlu heykelinin de saz da kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

KAMERA KAYITLARI İNCELEMEDE

Büyükçekmece Belediyesi'nce tarihi köprünün büyük bir titizlikle korunduğunu ve bakımının sürekli olarak yapıldığını kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Hepimizin sahip çıkması ve göz bebeğimiz gibi korumamız gereken tarihe köprüye verilen zarar çok üzücü. Bu kişiler kamera kayıtları incelendikten sonra tespit edilecek ve yargı önünde kendilerinden hesap sorulacaktır" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap