SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kaybolan kızı jandarmanın köpekleri buldu

Kaybolan kızı jandarmanın köpekleri buldu

13 Nisan 2015 Pazartesi - 12:48




Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaybolan 4 yaşındaki kız çocuğunu, iz takip köpeklerinin desteğiyle buldu.





Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesi’nde 4 yaşındaki Y.K. isimli kız çoğu ailesinden habersiz evden uzaklaşmasının ardından çocuğu bulunması için Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. 10 Nisan günü evden ayrılan kız çocuğu 11 Nisan günü Haydi ve Eyvah adlı iz takip köpeklerinin desteğiyle kayalık bir bölgede sağ olarak bulundu.

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sağ kurtulan kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, 10 Nisan 2015 tarihinde saat 16.00 sıralarında evinden ailesinin haberi olmaksızın ayrılan ve kayıp olan, Hani ilçesi Gürbüz Mahallesi'nde ikamet eden 2011 doğumlu Y.K. isimli kız çocuğunun bulunması amacıyla 2 iz takip köpeği Haydi ve Eyvah, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı, Hani Komando Tabur Komutanlığı'ndan takviye komando timleri ve vatandaşların katılımı ile arama ve kurtarma faaliyeti başlatılmıştır. Jandarma personeli ile vatandaşların kayıp çocuk Y.K.'nın bulunması amacıyla 10 Nisan 2015 saat 21.00'dan itibaren devam eden arama çalışmalarında, kayıp kız çocuğunun gece boyu süren aramalarında herhangi bir iz ve emareye rastlanılmamış, ekiplerin devam eden ısrarlı takip ve aramaları sonucunda, aramaya katılan Hani İlçe Jandarma Komutanlığı timleri ve iz takip köpeği Haydi ve Eyvah tarafından kayıp Y.K. köyün yaklaşık 2 kilometre doğusunda bulunan kayalık arazide 11 Nisan 2015 günü saat 10.30 sıralarında sağ olarak bulunmuştur. Bulunan Y.K. isimli kız çocuğu sağlık muayenesi amacıyla Hani Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, yapılan muayenesinde sağlık durumunun iyi olduğunun tespit edilmesi üzerine ailesine teslim edilmiştir" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap