SON DAKİKA



Haber > Magazin > Karne töreninde 'Atalay Filiz' uyarısı

Karne töreninde 'Atalay Filiz' uyarısı

17 Haziran 2016 Cuma - 17:32




Antalya'da karne töreninde konuşma yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, öğrencileri seri katil Atalay Filiz konusunda uyardı.





Antalya'da bir ilkokulda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Geçen haftalarda Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı. Mesela o çocuğumuz Türkiye'de yapılmış sınavda ilk 500'e girerek Galatasaray Lisesi gibi liseyi bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar, hatta belki ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Antalya'da, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Hanım Ömer Çağıran İlkokulu'nda düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Töreni'nde öğrencilere karne dağıttı.

1280 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki törende Vali Yardımcısı Ece ile İl Milli Eğitim müdürü Arslan, öğrencilere karnelerini verdi. Karne dağıtımının ardından düzenlenen törende Vali Yardımcısı Ece, iyisi kötüsüyle 2015-2016 eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını söyledi.

ATALAY FİLİZ'İ HATIRLATTI

Konuşmasında seri katil Atalay Filiz'i hatırlatan Vali Yardımcısı Ece, "Geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı. Geçtiğimiz hafta da İzmir'de yakalandı faili. Basından takip ettiğimiz kadarıyla mesela o çocuğumuz Türkiye'de yapılmış olan sınavda ilk 500'e girerek Galatasaray Lisesi gibi liseyi bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar hatta belki ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı eğitmeliyiz ki içinde yaşadığımız toplumun en güzel bireylerinden biri olmalı, yanı başındaki insana karşı sorumluluğu olmalı, onun hakkına hukukuna riayet etmeli, kardeşçe yaşamanın gereklerini hayatı boyunca kazanmalı ve hayat gayesine dönük olarak yaşamalı" diye konuştu.


VELİLERE "KIRIK NOT" UYARISI

Karne alan öğrencilerin bazılarında kırık notlar olabileceğine değinen Vali Yardımcısı Ece, özellikle notları arzu edilen seviyede olmayan çocuklara anne, baba ve öğretmenlerine İbrahim Hakkı'nın 'Harabat ehlini hor görme zahid. Definelere malik nice viraneler var' sözünü hatırlattığını söyledi. Kırık dökük, harabe görülen yerlerde hazine saklı olabileceğine değinen Ece, "Yeter ki en güzel şekilde yaratılmış insan evladını iyi şekilde eğitelim. İnsanlık aleminin derin bir çığır açan dehalarından kabul edilen bazı bilim adamlarının okullarını bitiremediklerini de hatırlayalım lütfen" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da 180 günlük eğitim öğretim döneminde öğrencilerde yetenekleri ortaya çıkarıp geliştirmek için gayret ettiklerini anlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Arslan, Antalya'da 29 bin 573 öğretmenin görev yaptığı 1471 okulda eğitim öğretim döneminin sona erdiğini söyledi. Arslan, kentte 435 bin 889 öğrencinin karne aldığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap