SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kara kış geri geldi!

Kara kış geri geldi!

18 Şubat 2015 Çarşamba - 09:22




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde kar bekleniyor.





Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı guney, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve Marmara'nın güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1
İstanbul: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların gece saatlerine kadar yer yer yoğun olması bekleniyor) 2
İzmir: Parçalı çok bulutlu 5
Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 13
Antalya: Parçalı çok bulutlu 8
Samsun: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 5
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 0
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 9 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap