SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kanye West’in başı Yeezy markasıyla dertte

Kanye West’in başı Yeezy markasıyla dertte

27 Ekim 2021 Çarşamba - 15:11




Kanye West'in giyim markası bu sefer nakliye gecikmeleri nedeniyle mahkemeye gidiyor. Eyalet, Yeezy'nin 30 gün içinde ürünleri gönderemediğini ve Kaliforniya'nın iş kodunu ihlal ettiğini söylüyor.





Kanye West’in giyim markası Yeezy, cuma günü Kaliforniya Eyaleti’nden yasa dışı nakliye gecikmeleri iddiasıyla açılan bir dava ile gündemde.

California, Yeezy’nin ürünleri otuz gün içinde göndermeyerek ve tüketicilerine yeterli gecikme bildirimi sağlamayarak eyaletin iş kodunu ihlal ettiğini söyledi.

California’nın iş kodu, bir şirketin çevrimiçi olarak sipariş ettiği ürünleri 30 günlük bir süre içinde göndermezse, geri ödeme yapması, eşdeğer veya daha üstün ikame mallar göndermesi ve müşteriye yazılı bir gecikme bildirimi göndermesi gerektiğini belirtiyor.

Californiya limanlarında yoğunlaşan tedarik zinciri krizi, ülke genelinde aksamalara neden olmaya devam ediyor.

ADIDAS İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

West, Yeezy’nin sevkiyat gecikmeleri yaşayıp yaşamadığı konusunda yorum yapmadı. Yeezysupply.com ise müşterilere siparişinizin işlenmesi için 2-3 iş günü ve kargoya verilmesi için 3-5 iş günü beklenmesi gerektiğini söylüyor.


West, Yeezy kıyafetlerini satmak için Adidas ile işbirliği yaparken, Adidas davada sanık olarak gösterilmedi.

Bununla birlikte, Adidas web sitesinde sevkiyat süreleri hakkında bir sorumluluk reddi beyanı da bulunuyor: “Coronavirüsünün etkisi ve yürürlükteki zorunluluklar nedeniyle, siparişinizde bir nakliye gecikmesi yaşanabilir.”

Ağustos ayında, Adidas’ın Finans Direktörü Harm Ohlmeyer gazetecilere, bir Financial Times raporuna göre, tedarik zinciri kısıtlamalarının spor giyim markasına yıl sonuna kadar 580 milyon dolara mal olabileceğini söylemişti.

WEST’İN MARKASI DAHA ÖNCE DE MAHKEMELİK OLDU

Bu, West’in markasının mahkemeye ilk kez götürülüşü değil. Nisan ayında perakende devi Walmart, Yeezy’nin logo tasarımının perakende devinin logosuna çok benzediğini savunarak ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine şikayette bulundu.

Insider’dan Grace Kay’in daha önce haberine göre, bu tartışmadan birkaç ay sonra da West, Walmart’ı Yeezy ayakkabılarının neredeyse ayırt edilemez taklitleri nedeniyle dava etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap