SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kalbi bir saatte 40 kez durdu!

Kalbi bir saatte 40 kez durdu!

17 Ekim 2016 Pazartesi - 18:27




Yaşlı adam bypass ameliyatından 2 gün sonra kalbi bir saat içerisinde 40 kez durmasına rağmen doktorlar tarafından yapılan müdahale ile kurtarıldı.





66 yaşındaki Bekir Demirtaş'ın, yapılan tetkiklerinde kalbinde bulunan 3 damarının yüzde 90'ın üzerinde tıkalı olduğu tespit edildi. Bypass olan yaşlı adamın kalbi 40 kez durmasına rağmen geri çalıştırıldı. Demirtaş'a yoğun bakımda müdahale eden doktor Kalp ve Damar Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Oruç Alper Onk olayı anlattı.

40 KEZ DURSADA ÇALIŞTIRILDI

"Ameliyathaneye yetişmeyeceğini düşünerek göğüs kafesini yoğun bakımda açtık. Müdahalemize bu sürede devam ettik, bu süreç bir saat kadar sürdü. Kalp defalarca 40'ın üzerinde durdu, biz artık sayısını unuttuk. Kalbe elektroşok uyguladık bu esnada direnin kalp üzerindeki bir yeri yaraladığını ve oradan kanadığını, kalbin etrafının kanla dolu olduğunu gördük. O kanları da boşalttık. Kısa periyotlarla defalarca 20-30 saniye kalp çalıştı ve tekrar durdu.

KALBİ ELDE ÇALIŞTIRDILAR

Kalbi elimize aldık, o şekilde masaj yapmaya devam ettik ve tekrar ameliyata aldık hastamızı. Acil şartlarda kalp ve akciğer makinesine bağladık ve daha önce müdahale etmediğimiz iki damarına daha baypas yaptık. Hastamızı kalp destekleyici ilaçlarla göğüs kafesi açık bir şekilde yoğun bakım servisine transfer ettik."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap