SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kadın cinayetinde ''iyi hal'' indirimi

Kadın cinayetinde ''iyi hal'' indirimi

30 Eylül 2015 Çarşamba - 09:43




İzmir'de öğretim görevlisi eşini bıçaklayarak öldüren Vedat Atik, önce müebbete mahkum oldu, daha sonra ''iyi hal ve pişmanlık'' indirimleriyle toplam





İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Serpil Erfındık, boşandığı eşi Vedat Atik tarafından 15 Aralık 2013'te Buca İlçesi Kaynaklar Mahallesi'ndeki evinde, çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Atik ise tutuklandı. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen dünkü son duruşmaya, tutuklu sanık Atik ile tarafların avukatları ile Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ile tarafların avukatları katıldı.

Ailenin avukatı Aytül Arıkan, sanık Atik'in, ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma Savcısı Göksel Er de mütaalasında, sanığın eşini öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis, tehdit, nitelikli hırsızlık ve hakaret suçlarından da ayrıca cezalandırılmasını istedi.Duruşmada söz alan sanık Vedat Atik'in avukatı Nazmi Çavdar ise "Tasarlanmış bir cinayet değildir. Bu gösteriyor ki maktüle ve sanık arasında anlık bir kavga. Tarafların küçük bir çocuğu var, anne öldü, baba cezaevinde. Anneden yoksun edilen bir çocuğun bir de babadan yoksun edilmemesi için sanık lehine olacak hakların uygulanmasını istiyorum" dedi.Avukat ayrıca çocuğun velayetinin sanık Atik'in annesine verildiğini hatırlattı. Son sözü sorulan Atik, "Pişmanım, keşke böyle bir şey olmasaydı" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Atik'i cinayet suçundan önce müebbet, ardından da duruşmalardaki 'iyi hal' ve 'pişmanlık' nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi. Mahkeme ayrıca sanığı, hırsızlık, hakaret ve tehdit suçlarından da 3 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık Atik toplam 28 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası aldı.Mahkeme, ayrıca sanık Vedat Atik ve kardeşi Sedat Atik hakkında da Serpil Erfındık'ın olaydan sonra kredi kartlarını kullandıkları için ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.Ölen Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal, verilen karara gözyaşları içerisinde isyan ederek "Hakimin hiç mi vicdanı yok? 23 sabıkası olan kişiye indirim yaptı. Benim kızım toprak oldu. Bir anne bu acıya nasıl dayanabilir?" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap