20 Haziran 2015 Cumartesi - 15:38
Bembeyaz yufkası, süt, ceviz ve fıstığın buluşmasıyla oluştu. Aslında osmanlı saraylarının güllü aşıydı... Ramazan'ın en hafif , en sevilen ve tatlısı ne diye sorarsak akıllara ilk gelen güllaç olur. Ona aslında sofraların gülü de deniyor... Peki adı gibi tadı da güzel olan güllaç evde en basit şekilde nasıl yapılır... İşte bunu sizin için uzmanından öğrendik.
Malzeme Listesi:
14 adet yufka
2-1.5 kilo süt
3-400 gram şeker
5-ceviz
6 hindistan cevizi
7- fıstık
8- kiraz
Güllaç için ilk önce bir kaba ılık süt dökülüyor. Sonra ince güllaç yufkaları tek tek diziliyor. Yufkanın özelliği parlak kısmı gelecek arkası mat olmalı. Parlak kısmı yüzümüze bakmalı. Her yufkadan sonra üstüne bir kepçe süt koyuluyor. Ancak sütün sıcaklığı önemli süt ne sıcak ne soğuk olmalı çünkü sıcak olursa yufka erir. Şimdi sıra geldi cevize. Yufkaların yarısı dizildikten sonra bir kase ceviz eşit şekilde dağıtılıyor sütün dağılması için güllacımızı kesiyoruz kestikten sonra süslemesini yapacağız.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.