SON DAKİKA



Haber > Magazin > İşte pratik güllaç tarifi

İşte pratik güllaç tarifi

20 Haziran 2015 Cumartesi - 15:38




Sofraların gülü güllaç en pratik şekliyle evde nasıl yapılır? İşte cevabı...





Bembeyaz yufkası, süt, ceviz ve fıstığın buluşmasıyla oluştu. Aslında osmanlı saraylarının güllü aşıydı... Ramazan'ın en hafif , en sevilen ve  tatlısı ne diye sorarsak akıllara ilk gelen güllaç olur. Ona aslında sofraların gülü de deniyor... Peki adı gibi tadı da güzel olan güllaç evde en basit şekilde nasıl yapılır...  İşte bunu sizin için uzmanından öğrendik.

Malzeme Listesi:

14 adet yufka

2-1.5 kilo süt 

3-400 gram şeker 


5-ceviz 

6 hindistan cevizi

7- fıstık

8- kiraz

Güllaç için ilk önce bir kaba ılık süt dökülüyor. Sonra ince güllaç yufkaları tek tek diziliyor. Yufkanın özelliği parlak kısmı gelecek arkası mat olmalı. Parlak  kısmı yüzümüze bakmalı. Her yufkadan sonra üstüne bir kepçe süt koyuluyor. Ancak  sütün sıcaklığı  önemli süt ne sıcak ne soğuk olmalı çünkü sıcak olursa yufka erir. Şimdi sıra geldi cevize. Yufkaların yarısı dizildikten sonra  bir kase ceviz eşit şekilde dağıtılıyor sütün dağılması için güllacımızı kesiyoruz kestikten sonra süslemesini yapacağız.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap