SON DAKİKA



Haber > Magazin > İstanbul-Antalya hızlı treni geliyor

İstanbul-Antalya hızlı treni geliyor

07 Haziran 2016 Salı - 10:23




Ulaşımda bir büyük proje daha hayata geçiyor. İstanbul'u hızlı trenle Antalya'ya bağlayacak hat için çalışmalar başladı.





Antalya'yı İstanbul'a bağlamak için Antalya-Burdur, Isparta-Afyon-Kütahya-Eskişehir'de çalışma başladı.

Yüksek Hızlı Tren projelerinin tamamlanacağı 2023 yılında 824 milyon dolarlık fayda sağlanacağı belirtildi. TCDD tarafından yapılan açıklamaya göre, bu projeler sayesinde 161 milyon dolarlık enerji tasarrufu da yapılacak. Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri Türkiye'ye yılda 824 milyon dolar kazandıracak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan analize göre, Türkiye'de YHT hatlarının işletmeye alındığı 2009 yılından bu yana 26.5 milyon kişi hızlı trenle seyahat etti.

TRAFİK KAZALARI AZALACAK

Ankara-Eskişehir hattında, hızlı trene yönelik yüzde 12 yeni talep oluştu. Ankara- Konya ise demiryolu yolcusu hiç yokken, yüzde 66'lık paya ulaştı. Habertürk'te yer alan habere göre, bu güzergâhta, yüzde 14 yeni yolcu talebi de oluştu. TCDD'ye göre, 2023'te YHT projeleri tamamlanıp hatların işletmeye açılmasının ardından karayollarında araç sayısı ve trafik azalacak. Yıllık 161 milyon dolarlık enerji tasarrufu sağlanacak. Trafik kazalarının azalmasıyla 571 milyon dolar tasarruf edilecek. YHT ile doğaya salınan karbondioksit miktarı da azalacak. 2023'te 881 bin ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleşecek. Bunun ekonomik değeri 92 milyon dolar olarak hesaplandı.

ANTALYA İSTANBUL'A BAĞLANACAK


TCDD, Ankara merkez olacak şekilde İstanbul-Ankara- Sivas, Ankara-Afyon-İzmir, Ankara-Konya ve Ankara-Bursa koridorlarını çekirdek ağ olarak belirledi. Bursa-Bilecik projesinde inşaat sürerken, proje tamamlandığında, Bursa-İstanbul seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek. Ankara-İzmir arasını 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankaraİzmir hattında da Polatlı-Afyon kesiminin yapımı sürüyor. İstanbul'dan Mersin, Adana, Mardin'e hızlı trenle ulaşım için de hızlı tren hattı planlanıyor. Antalya'yı İstanbul'a bağlamak için de Antalya-Burdur/Isparta- Afyon-Kütahya-Eskişehir hızlı tren projesi için çalışma başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap