SON DAKİKA



Haber > Magazin > İnternetten tanışıp evlenmek caiz mi?

İnternetten tanışıp evlenmek caiz mi?

22 Mayıs 2016 Pazar - 10:51




81 il 349 ilçe müftülüğüne bağlı olarak hizmet yürüten Aile ve Dini Rehberlik Büroları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen soruları cevaplandırıyor.





Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ve, “Topluma aile hakkında dinî bilgi sunmak, çağın getirdiği değişim ve dönüşümlerin farkındalığıyla aileyi ve bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne katkı sağlanması amacıyla hizmet vermek” amacıyla kurulan Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu, yüz yüze, telefonla veya e-posta yoluyla sorulan sorulara cevap veriyor.

81 il 349 ilçe müftülüğüne bağlı olarak hizmet yürüten Aile ve Dini Rehberlik Büroları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen soruları cevaplandırıyor.

2015’ten bugüne sisteme kaydedilen soru sayısı 10 bin 150 olarak kaydedildi. Alo Fetva Hattı ile Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının ana ve alt konularını içine alan sorulardaki karışıklığı gidermek için yapılan yeni düzenleme ile Alo Fetva’nın alanına giren fıkhî içerikli konular tamamen kaldırıldı.

En çok sorulanlar

- Evlenmeden ölenler günahkâr olur mu?


- Velisiz kıyılan nikâh geçerli midir?

- İki bayram arasında evlenmek caiz midir?

- Kız kaçırmanın ve bu şekilde evlenmenin hükmü nedir?

- Yurtdışına gitmek için anlaşmalı evlilik caiz midir?

- İnternetteki evlilik siteleri aracılığıyla evlenmek caiz midir?


- Nişanlıların cep telefonu veya internet üzerinden görüntülü veya görüntüsüz olarak mesajlaşmalarının hükmü nedir?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap