SON DAKİKA



Haber > Magazin > İnternetsiz hayat panikletiyor!

İnternetsiz hayat panikletiyor!

26 Kasım 2016 Cumartesi - 10:53




Teknoloji bağımlılığı günlük hayatı olumsuz etkiliyor.





Teknoloji cihazlarını ve interneti kullanamamanın bireyde stres ve endişeye yol açtığını söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPISTANBUL Hastanesi'nden Uzman Psikolog Ahmet Yılmaz, “Bağımlılıkta görülen maddeye ulaşılamadığında ortaya çıkan huzursuzluk ve endişe hali, aynı şekilde internete girilemediğinde ya da teknolojik alet kullanılamadığında da kaygıya neden oluyor” dedi.

ELEKTRİK KESİLİNCE PANİK BAŞLIYOR

Ahmet Yılmaz, “Elektrik kesildiğinde internete giremeyen, televizyon izleyemeyen insanlar paniklemeye başlıyor. Sosyalleşmeyi sanal ortamda oluşturan birey, elektriklerin kesilmesi ve sanal ortama girememesiyle yalnızlık hissediyor ve panik olmaya başlıyor” dedi.

ÇOCUKLAR SOKAKTA SOSYALLEŞMELİ

Yılmaz, yetişkinlerden farklı olarak teknolojinin içine doğan çocukların, gerçek hayattaki sosyalleşmeyi öğrenemeden sanal alemde, oyunlarda, sosyal paylaşım sitelerinde sosyalleşmeyi öğrenmeye çalıştıklarına da dikkat çekti. Uzman Psikolog Ahmet Yılmaz ailelere, “Çocuklarınıza küçük yaşlardan itibaren teknolojik alet kullanımı ile ilgili sınırlar getirin. Onları sosyal aktivitelere yönlendirin. Arkadaşları ile dışarıda vakit geçirmesi için yönlendirin ve cesaretlendirin” tavsiyelerinde bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap