SON DAKİKA



Haber > Magazin > İnsan olun insan!!!

İnsan olun insan!!!

12 Temmuz 2017 Çarşamba - 09:15








Ülkemizin  %90’ı Müslüman. Bunda bir sorun yok. Sorun bizim Müslümanlıktan ne anladığımızda. Kutsal kitabımızın büyük bir kısmı nasıl insan olmalıyızı anlatıyor.

Ama maalesef bizim kutsal kitabımızı pek anladığımız söylenemez. Çevremizde, komşularıma baktığımızda, ne saygı, ne sevgi, ne yardımlaşma, ne de komşuluk görmeniz mümkün değil. Birbirinin kuyusunu kazmaya çalışanları mı ararsın, çekememezliği mi ararsın, nankörlüğü mü ararsın, ararsın da ararsın...

İyilik yaparsın, düşünceli davranırsın, ince düşünürsün, saygı gösterirsin ama bu yaptıklarına karşılık göreceğin nankörlüktür. Kimse bir şey bekleyerek yardımda bulunmaz ama karşı taraftan da bunun karşılığında kötülükte beklemez.

Ama toplumumuzda dini gömlek giyip de yapmadığı şeytanlık kalmayanlara ne demeli. Kutsal dinimizi sembolize eden kılık kıyafetle etrafta gezerler, ama yaşantısına, tavır ve davranışlarıyla örtüşmez.

Bu tipler kendilerini o kadar akıllı sanıyorlar ki kendilerine dokunulmadığı gibi yanlışlarına da devam ediyorlar. Uyardın mı da mesnetsiz savunmalarıyla battıkça batıyorlar. Bilmezler ki bizi yaratan Allah’ın (c.c.) bu tür insanlara nasıl muamele edeceğini.


Öte yandan bu tür kendini Müslüman sanan (!) kişiler diğer insanlar tarafından hoş karşılanmadığı gibi dinin de kendileri gibi olduğunu düşünmeye sevk ediyorlar.

Yanlış düşünceye kapılanlara şunu söyleyeyim ki, asla ve asla Müslümanlık bu tiplerin yaşadığı Müslümanlık değildir. Bunlar gerçeği öldükten sonra anlayacaklar. Gönül ister ki bu gerçekleri bu dünyada anlasalar...

Siz siz olun bu tür insanlara pirim vermeyin, hak ettiği muameleyi gösterin ki Müslümanlığı bilmeyenler bizi yanlış tanımasın diye. Bu da çok önemli bir çalışmadır.

Dürüst, namuslu, saygılı, cömert, güvenilir, çalmayan, çırpmayan, kendine has bir dini olmayan, ona buna göre değil Kur’an-ı Kerim’e göre yaşayan nesiller yetişsin Yarabbi!!!

YA KREDİ KARTIN YOKSA!


Belediye’de su parası yatırmak isteyenlerden kredi kartı isteniyormuş. Yani nakit yatırmak istesen yok kardeşim ille de kredi kartın olacak. Olmazsa suyunu kesecekler. Ben konuyu bilmediğim için okuyucumuzun aktardığını bu sütunlara yazıyorum. Mutlaka yetkililerin bir açıklaması olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap