SON DAKİKA



Haber > Magazin > İngiltere’ye Gümüşhaneli Başkan

İngiltere’ye Gümüşhaneli Başkan

09 Mayıs 2015 Cumartesi - 15:24




Yıllar önce Gümüşhane’den İngiltere’ye göç eden Gümüşhane’li Mehmet Salih Gaygusuz İngiltere’nin St. Albans şehrindeki seçimleri kazanarak Belediye Ba





Neredeyse Türk seçmeni olmayan bir şehirden, İngilizlerin oyu ile Belediye Başkanı seçilen Mehmet Gaygusuz, İngiltere’de seçimi kazanan tek Türk oldu. İngiltere’nin en eski yerleşim yerlerinden olan St. Albans şehrindeki seçimleri kazanan Mehmet Salih Gaygusuz tarih yazdı. Londra’ya yakınlarındaki St. Albans şehrinde ilk defa bir Türk Belediye başkanı seçildi. St.Albans Kasabasına 43 yıl önce gelen Mehmet Gaygusuz, şunları söyledi: “Bu tarihi değerleri olan eski St Albans şehrinin ilk yabanci belediye başkanlığı görevini kazandım. Hiçbir Türk seçmenim yok. Bir Türk kökenli aday olarak tamamen İngiliz seçmenlerin oyları ile seçildim. Böyle bir göreve layık görüldüğüm icin seçmenlerime minnettarım.” 1972 yılında Trabzon’dan İngiltere’ye gelip daha sonra St Albans şehrine yerleşen Mehmet Gaygusuz, 3 dönemdir Muhafazakar partiden belediye meclis üyeliği yürütmekte. Seçimlerin İngiltere genelinde Muhafazakar partinin destek kazandığı döneme denk gelmesinin de bu başarıda payı olduğunu açıklayan Gaygusuz, 20 Mayıs çarşamba günü başkanlık devir teslim töreninde belediye başkanlığı görevini üstleneceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap