SON DAKİKA



Haber > Magazin > Heyelan nedeniyle evler boşaltıldı

Heyelan nedeniyle evler boşaltıldı

25 Ocak 2015 Pazar - 20:46




Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde geçen hafta meydana gelen ve yer yer devam eden heyelan nedeniyle 9 ev boşaltılırken, 8 evin de tahliye edilmesi kararl





Kumluca'ya bağlı Güzören Mahallesi'nde geçen pazar akşam saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Güzekin Mevkii'nde yaklaşık 200 dönüm alanda etkili olan heyelan, ev ve seralarda zarara neden oldu. Antalya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce oluşturulan heyetin incelemesinde eğimli arazinin suya aşırı doyması nedeniyle heyelan meydana geldiği ve yer yer devam ettiği belirlenirken, çevredeki evlerden 9'u yapısal hasar oluşması nedeniyle boşaltıldı, 8'ine de tedbir amaçlı boşaltılması için tebligat yapıldı.

'YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ'

Mahallede yine aynı yerde 1960'lı yıllarda bir heyelan yaşandığını anlatan mahalle sakini 72 yaşındaki Dursade Atasoy, "3 gün hiç durmadan yağan yağmur mahallenin her tarafından su çıkardı. Topraklarımız yine aynı yerden kaydı. Evlerimizde çatlaklar olunca korkudan eve giremedik. Şimdi yakınlarımın yanına sığındım. Yapabilecek bir şey yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

'TARLADA ÇATLAKLAR OLUŞTU'

Heyelanda domates serası ve ekili tarlası zarar gören mahalle sakinlerinden Salih Erdoğan da Güzören'e bağlı Güzekin ve Hatipler mevkiinde toprak kayması olduğunu aktarırken, domates serası ve ekili alanlarında çökme ve çatlaklar sebebiyle zarar oluştuğunu kaydetti.

'9 EV BOŞALTILDI, 8'İNE TEBLİGAT YAPILDI'

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk ise toprak kayması nedeniyle risk altındaki evlerin, Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce oluşturulan heyet tarafından incelendiğini açıkladı. Heyelanın Güzören Mahallesi'nin tamamında etkili olduğunu belirten Kaymakam Baştürk, "Heyalanın aktif olduğu ve kaymaların devam ettiği kısımda yer alan konutlardan, yapısal hasarların meydana geldiği ve iklim şartları nedeniyle hasarların artabileceği düşünüldüğünden acilen boşaltılması gereken 9 ev boşaltıldı. Risk altında bulunan 8 evin de tedbir amaçlı boşaltılması için tebligatlar yapıldı" diye konuştu. Kumluca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından da yerinde inceleme yapıldığını aktaran Kaymakam Baştürk, mağdur aileler için çalışma başlatıldığını belirtti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap