SON DAKİKA



Haber > Magazin > Hemen telefonunuzu uçak moduna alın

Hemen telefonunuzu uçak moduna alın

20 Mayıs 2016 Cuma - 10:22




Uçak modunu kullanmak için 3 neden





Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçakta işe yaramıyor. Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için bile Uçak Modu hayat kurtarıcı olabiliyor! İşte uçak modunun faydaları...

Telefonlarımızdaki uçak modu, ondan çıkan sinyallerin uçağın teknik bileşenlerinin kafasını karıştırmamak için tüm bağlantıları devre dışı bırakıyor. Böyle bir riskin çok düşük olduğu artık biliniyor; ancak uçak modunun başka zamanlarda da faydası var. İşte uçak modunu uçak dışında kullanabileceğiniz 3 durum.

  1. Karşı tarafa mesajları okuduğunuzu göstermemek

Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat gibi uygulamalar, size gelen mesajları okuduğunuzu karşı tarafa bildiriyorlar. Bazıları bu işlevi devre dışı bırakmanıza izin veriyor, ancak bu durumda gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığı size gösterilmiyor.

Herhangi bir mesajı okumadan önce uçak modunu açtığınızda ise alıcının bundan haberi olmuyor. Bu yöntem her uygulama için geçerli olmayabilir, ancak WhatsApp, SnapChat ve birçok uygulamada işe yaradığı biliniyor. Uçak modundan çıktığınızda okundu bilgisi muhtemelen gönderiliyor, ancak en azından yazacağınız cevabı düşünecek birkaç dakika kazanmış oluyorsunuz.

  1. Ağ sorunlarını giderme

Pilden tasarruf ve sinemada sizi kimsenin rahatsız etmemesi gibi işlevlerinin yanında uçak modununun bir yeteneği daha var. Ağ sorunları, uçak modunu açıp kapadığınızda ortadan kalkabiliyor; yani uçak modunu yeniden başlatma gibi kullanmanız mümkün.


Belki tüm ağ sorunlarını sihirli biçimde çözmeyeceksiniz, ancak ister mobil olsun ister Wi-Fi, bağlantı sorunu yaşadığınızda uçak modunu açıp kapatmayı deneyin.

  1. Çocuk dostu telefon

Çocuklarınızın telefonunuzu kullanarak karanlık web sitelerinde dolaşmasından endişe ediyor, mağazadan bir şeyler satın almasını engellemek istiyorsanız, uçak modu işinize yarayacak. Yani telefonunuzu onu karıştırmak için can atan çocuğunuza veya bir tanıdığınızın çocuğuna uzatmadan önce uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modu tabi ki aşılmaz bir engel değil; çocuğunuz aklı erecek kadar büyüdüyse uçak modunu kapatıp tekrar internete girebilir. Ancak ebeveyn denetimleriyle uğraşmak istemiyorsanız, bu hızlı yöntemi kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Kaynak: Hürriyet

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap