SON DAKİKA



Haber > Magazin > Havalimanı otele döndü

Havalimanı otele döndü

01 Ocak 2016 Cuma - 11:59




İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı yeni yılın ilk gününde de hava trafiğini olumsuz etkiledi.





Aşırı kar yağışı uçuşları iptal ettirince... Kar yağışı nedeniyle uçamayan yolcular Atatürk Havalimanı'nı otele çevirdi. Yatacak yer bulamayan bir çok yolcu ise X-Ray cihazının üzerinde uyudu. Türk Hava Yolları sefer iptallerinin başladığı günden beri 2 bin kişiyi otellerde ağırlarken, 5 bin kişiye de yiyecek içecek dağıttı.

YOLCULAR X -RAY CİHAZLARINDA UYUDU

Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından en çok THY etkilenirken, iptal ettiği uçuşların yolcularının bir çoğunu gece otellerde ağırladı. Otele gidemeyen bir çok yolcu ise geceyi havalimanında geçirmek zorunda kaldı. Uçabilme umuduyla havalimanında bekleyen yolcular mağdur olurken bu durumdan en çok çocuklar etkilendi. Yolcular geceyi yerlerde uyuyarak geçirdi. Yatacak yer bulamayan bir çok yolcu ise X-Ray cihazlarının üzerinde, masalarda, yerlerde uyumayı tercih etti. Bazıları ize vakitlerini oyun oynayarak geçirdi.

SEFER İPTALLERİ DEVAM EDİYOR

Türk Hava Yolları, kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatlarda bugün 181 Pegasus'ta 63, Onur Air ise 3 seferini iptal etti. Havayolu şirketleri iptal ettikleri yolcuları mağdur etmemek için otellere yerleştiriyor. Bu arada bir çok uçak gecikmeli kalkarken, gecikmelerin ''Anti-Icing'' yaptırmak için bekleyen uçaklardan kaynaklandığı ileri sürüldü. Türk Hava Yolları ise sitesinden yaptığı açıklamada, Yolcuların Havalimanına gelmeden önce resmi internet sitesinden uçuşlarını takip ederek öyle gelmelerini duyurdu.

UÇAKLAR BUZLANMAYA KARŞI ALKOL İLE YIKANIYOR

Atatürk Havalimanı'nda buzlanmaya karşı apron ve pistlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri temizlik çalışması yaparken uçak seferlerinde gecikmeler meydana geldi. Pistlerde sık sık kar temizliği yapan DHMİ ekipleri, pistlerde buzlanmayı önlemek için özel bir sıvı döküyor. Yirmi dört saat aralıksız görev yapan DHMİ ekipleri Atatürk Havalimanında pistleri açık tutmaya çalışıyor. Danışmalardan yapılan anonslarla yolcular bilgilendirilerek hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gecikmeli yapıldığı, pist kısıtlaması nedeniyle uçak içinde beklemeler yaşandığı ifade edildi. Pistlerin buzlanma dereceleri ölçüldü. Pistin başı, ortası ve sonu olmak üzere üç ayrı ölçüm alındıktan sonra zayıftan iyiye kadar bir değerlendirme tablosu çıkartıldı. Bu durum havalimanını kullanacak uçaklara otomatik yayınla bildirildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkandı. "Anti-Icing" adı verilen işlemle uçakların aero dinamik yapısı buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı korunuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap