SON DAKİKA



Haber > Magazin > Hani kültür şehriydik!

Hani kültür şehriydik!

03 Temmuz 2015 Cuma - 09:13




Femin-Art Başkanı Şükran Üst, Trabzon'da yapılacak uluslararası resim festivali öncesi iş adamlarına sitem etti. Üst, festival için yeterince destek g





Merkezi Trabzon'da bulunan Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Resim Festivali'nin 8’incisinde festivalin birinci ayağı 22-24 Temmuz 2015 tarihlerinde Trabzon'da, ikinci ayağı 25-26 Temmuz'da Rize'de yapılacak. Festvalin üçüncü ayağı ise, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te derneğin Tiflis şubesi tarafından 27-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecek. Festivale 20 ülkeden 50 sanatçının katılması bekleniyor. Festivalin desteklenmesinde yeterince ilgi göremediklerini açıklayan Femin Art Genel Başkanı Şükran Üst, bu yıl Kültür Bakanlığı'nın destek vermediğini, barınma ve yemek sponsoru bile bulmakta büyük sınıntı çektiklerini bildirdi.

BAŞKAN'DAN İŞ ÇEVRELERİNE SİTEM

Festivalin sadece bir sanat kültür etkinliği olmadığının altını çizen Üst, aynı zamanda turizm ve tanıtım açısından önemli bir katkı yaptıklarını söyledi. Üst, festivalin desteklenmesi açısından özellikle iş kesimlerinden yeterli destek göremediklerinden yakındı. Trabzon ve Rize valileri ile Trabzon Büyükşehir, Ortahisar belediyelerine teşekkür eden Üst, ''İsterim ki turizm toplantıları yapan Trabzon yöneticileri, iş adamları bu bizim yaptığımızın turizmin bir parçası olduğunu anlasın. Bu güne kadar 50'den çok ülke sanatçısını getirdik Trabzon’a" dedi. 

Sporculara var sanatçılara yok

Üst, sözlerine şöyle devam etti: “Randevuları aylarca alamadığım için gelmek isteyen sanatçılara zamanında dönemiyorum. Son dakikada gel dediğimizde onlar da doğal olarak vize sorunu, ulaşım ücretinin yükselmesi gibi sorunlar yüzünden gelemiyor. Konaklama yeri bulamıyorum. Sporcular için yurtlar, misafirhaneler var ama bizim sanatçılara yok. Şehrin bunca restoran zincirleri var ama misafirlere bir yemek vermezler. Her akşam iftar sofrası yarışına girenler, ülkemize gelen sanatçılara ilgi göstermiyorlar. Geçen yıl 28 ülke sanatçısının geldiği bu etkinliğe koskocaman Kültür Bakanlığı beş bin TL vermişti, bu yıl Kültür Bakanlığımıza projemizi her yıl olduğu gibi sunduk ama katkı vermedi.”

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap