SON DAKİKA



Haber > Magazin > Hadise'ye dava şoku

Hadise'ye dava şoku

18 Ekim 2016 Salı - 12:21




Hadise, İnternet alışveriş sitesi Trendyol'un sahibi DSM Grup ile imzaladığı sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle 250 bin Euro ceza ödeyecek.





Ünlü şarkıcı Hadise bir dönem çalıştığı Trendyol markasının “sözleşmeye aykırı davrandığı” iddiasıyla açtığı 250 bin Euro’luk davayı kaybetti.

Trendyol markasının sahibi DSM Grup’un Hadise hakkında açtığı dava önceki gün sonuçlandı. Mahkeme, Hadise’yle sözleşme yapıldığını, sözleşmeye göre şarkıcının bir yıl boyunca başka markalar için çalışmaması gerektiğini, ancak şarkıcı tarafından bu maddenin ihlal edildiği belirtilerek 250 bin Euro ceza talebinde bulunan şirketi haklı buldu.

HADİSE'Yİ KIZ KARDEŞLERİ YAKTI

İddialara göre Hadise'nin stilist kız kardeşi Derya Açıkgöz, rakip markaların kıyafetlerini ablasına giydirip fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. "Sadece kendi bloğumda paylaştım" dese de Hadise'nin Trendyol ile yaptığı anlaşma gereği bu paylaşımlar mahkemede delil olarak kullanıldı. 

Şarkıcının ablası Hülya Açıkgöz ise kardeşinin bir mücevher firmasının standında imza vermesi için e-posta attı. Bu e-posta da mahkeme tarafından delil kabul edildi.


DSM Grup ile Hadise, 4 yıl önce 500 bin Euro'luk reklam sözleşmesi imzalamıştı. Bu anlaşma gereği şarkıcının başka markalardan kıyafet giymemesi gerekiyordu. Ancak şarkıcının rakip firmaların tanıtımında yer alınca şirket, Hadise ile olan sözleşmesini feshetti.

Bununla da yetinmeyen firma, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 250 bin euroluk dava açtı. Hadise ise sözleşmeye aykırı davranmadığını belirterek şirkete karşı dava açtı. Kız kardeşiyle arasında herhangi bir ticari ilişki olmadığını belirten Hadise, 250 bin euronun tahsilini istedi.

Mahkeme şirketin mağdur edildiğini belirterek, şarkıcı Hadise'nin 250 bin euroluk cezayı, en yüksek faiziyle ödemesine karar verdi.

Mahkemenin karar dilekçesinde şunlar denildi:

“Davacı DSM Grup Danışmanlık şirketi tarafından davalı Hadise Açıkgöz aleyhine açılan davanın kabulü ile 250 bin euro cezai şart bedelinin 26 Kasım 2012 tarihinden itibaren işleyecek en yüksek faiziyle birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verildi.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap