SON DAKİKA



Haber > Magazin > Gülüş tasarımıyla bol kahkaha atacaksınız

Gülüş tasarımıyla bol kahkaha atacaksınız

12 Nisan 2015 Pazar - 16:13




Son yıllarda yaygınlaşan gülüş tasarımı, hem güzelliğinize güzellik katacak hem de özgüveninizi artıracak.





Gülüş tasarımı kişinin gülüşünü zirkon kaplamalar, bonding, beyazlatma, diş eti operasyonları, köprüler, diş boyu ayarlaması ve dudak şekillendirmeleri gibi tekniklerle istenilen duruma getirilmesidir. Gülüş tasarımı yapılan kişinin diş etleri normal görüntüsüne kavuşur, dişlerin renkleri, çatlak ve kırıkları düzeltilir, dişlerin kapanışı  düzeltilerek kasların normal haline dönmesi sağlanır. Gülüş tasarımı doktor tarafından yüzün yapısı, ten rengi, dişler ve dudaklar gibi her detay incelenerek yapılır. Ağız sağlığında olan sorunlar birkaç seansta düzeltilerek başarılı bir çalışma ortaya konulabilir. Gülüş tasarımında dişlerin ve diş etlerinin uyum içinde olması oldukça önemlidir. Bunların gülüş sırasında belli oranda görünmesi en ideal durumdur. 

Kadınlarda ön iki dişin biraz daha uzun olması, erkeklerin dişlerinin homojen dağılması, dişlerle yanakların desteğinin sağlanmasıyla daha estetik ve daha sağlıklı dişlere sahip olunabilir. Bilgisayar destekli olan gülüş programları sayesinde öncesinde herhangi bir işlem yapılmadan, uygulama sonrasında gülüşünüzün yüzünüzle nasıl bir uyum içinde olduğunu tahmini olarak görebilirsiniz. Doğru yapılacak bir gülüş tasarımı doktor ve hasta tarafından alınacak ortak kararlarla belirlenir. 

Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir?

Diş beyazlatma

Pembe estetik


Zirkonyum ya da porselen kaplamalar

Bonding

Ortodontik tedaviler

Lamina porselenler

Dudak konturlarının şekillendirilmesi


İmplant

Gülüş tasarımı hangi sorunları ortadan kaldırır?

Diş renginde olan sorunlar

Diş etlerindeki şekilsizlikler

Dişlerin dizilişindeki bozukluklar


Dişlerin arasındaki düzensiz boşluklar

Kaybedilmiş dişler

Yüzdeki şekil deformasyonları

Diş boylarında olan uyumsuzluklar

Kırık ve çatlak diş yapıları


Gülüş tasarımındaki tedavi süreci nasıldır?

Gülüş tasarımı kişinin tercihleri dikkate alınarak yapılacak işleme bağlı olarak uzun bir döneme yayılabileceği gibi, daha kısa sürede tamamlanabilir. Uygulanan ilk aşamada kişinin kendi ağız yapısı ve diş sağlığı hakkında bilgilendirilmesiyle başlar. Kişinin o güne kadar farkında olmadığı ya da olduğu her şey değerlendirilerek bilgilendirilme yapılır. Dişlerde olan kapanış sorunları ya da diş eti problemlerinin ileride neden olacağı ciddi sorunlar ele alınır. Bunlar ele alınarak, doğru bir planlama yapılıp hem arzu edilen görünüm, hem de iyileştirme için bir tedavi planı yapılır. Kişideki sorunlar sadece diş ve diş etlerini kapsıyorsa, birkaç haftada sonuçlar alınır. Eğer ortodontik tedavi ya da operasyon gerekiyorsa, bunların tamamlanması 6 aydan daha fazla zaman alabilir. 

Mouck-up çalışma nedir?

Gülüş tarsımı çalışmaları öncesinde nasıl bir sonuç elde edeceğimizi bize gösteren taslak çalışmasıdır.Gülüş tasarımı düşündüğümüz hastamızdan önce alt-üst çene ölçüleri alınır. Ölçüler teknisyen tarafından alçı hale getirilir ve üzerinde mumdan dişler tasarlanır. Ölçü üzerinde tasarlanan diş şekilleri hekim tarafından ağza uygulanır ve hekim gözüyle ilaveler v çıkartmalar yapılıp son hastanın beğeneceği son hale getirilir. Hasta tarafından beğenilen dişler geçici olarak hasta ağzında bile kalabilir. Bu safhada yüz, dudak alt-üst dişlerin birbirine uyumları, renk ,dişin boyları ve diş eti gibi tüm detaylar ayrıntısı ile incelenir. Eğer tüm unsurlara bakılıp her şey ideal ölçüde yorumlanırsa yapılması gereken cerrahi , dolgu, diş kesimi işlemlerine geçilir. Tedavi sonunda elde edilen estetik görüntü ile mouck-up sonucu elde edilen taslak görüntü birbirine çok yakındır. 

Gülüş tasarımı erkekler ve kadınlar için farklı mı olur?


Gülüş tasarımı yapılacak olan kişinin cinsiyeti oldukça önemlidir. Çünkü erkeklerin gülüş formu kare ya da dikdörtgen, kadınların gülüş formu ise yuvarlak ya da oval olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap