SON DAKİKA



Haber > Magazin > Gonca Vuslateri: Sağlık sistemimiz çok iyi

Gonca Vuslateri: Sağlık sistemimiz çok iyi

28 Haziran 2021 Pazartesi - 15:02




Geçtiğimiz nisan ayında koronavirüse yakalanan genç oyuncu Gonca Vuslateri, hastalık sürecinde üzerine kaynar su dökmüştü. Son vakitlerde …





Geçtiğimiz nisan ayında koronavirüse yakalanan genç oyuncu Gonca Vuslateri, hastalık sürecinde üzerine kaynar su dökmüştü.

Son vakitlerde yaşadığı sıhhat sıkıntıları nedeniyle hastanelik olan Vuslateri, başından geçen o günleri anlattı.

“ZOR BİR SÜREÇTİ”

Türkiye’de olay sayısının yükseldiği devirde koronavirüse yakalandığını belirten Vuslateri, “Aslında dikkatli davranıyordum. Dizi setlerinde de çok âlâ önlemler alınıyordu lakin yeniden de kaçamadım. Güç bir süreçti. Çok halsiz hissediyordum kendimi.” dedi.

“TENCERE BACAKLARIMIN ÜZERİNE DÖKÜLDÜ”


Vuslateri, konutta karantinadayken nefesini açmak için başına havlu koyup yüzünü buhara tutmak istediğini anlatarak, “Kaynar su dolu tencereyi yatağıma koydum. Yatağıma oturmamla birlikte tencere bacaklarımın üzerine döküldü. Saniyesinde yandım ve derim çok büyük hasar gördü. O anda büsbütün içgüdüsel olarak birinci müdahalemi yaptım. İnsan hayatta kalmaya çok dirençli bir varlık. Bunu o gün çok daha güzel anladım.” diye konuştu.

“ACİLE GİRENE KADAR BENİMLE KONUŞTULAR”

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Vuslateri, olayın şokuyla ambulansı aramanın aklına gelmediğini lisana getirdi.

O sırada denetim için Sıhhat Bakanlığı’ndan arandığını söyleyen Vuslateri, şöyle devam etti:

“Ama tam o sırada beni Sıhhat Bakanlığı’ndan aradılar. Beni Kovid-19’dan ötürü denetim için aramışlar tesadüfen. Telefondaki bayan beni çok sakinleştirdi. ‘Adım adım gidiyoruz’ deyip, ambulansın gelmesi için beni yönlendirdi. Acile girene kadar da telefonda konuştuk. 6 dakikada ambulans geldi. Ve 35 günlük hastane serüvenim başladı.


“TÜRKİYE ÇOK DÜZGÜN BİR SIHHAT SİSTEMİNE SAHİP”

Hastanedeyken herkese söyledim; Türkiye müdahalelerde, tedavilerde çok uygun bir sıhhat sistemine sahip. Kovid-19 sürecinde de bunu gördüm. Yurt dışında acilde 6-7 saat bekleyebilirsiniz. Bizde bu hususta çok süratli müdahale ediliyor. Acile giriş yaptıktan sonra çabucak operasyona girdim. Açıkçası iz kalır mı diye hiç kaygım de olmadı. Etrafımdakiler iz kalır mı diye daha çok endişelendi. Hoşluk anlayışım da farklı benim. Nesne olarak görmem insanları. Ben insanların görünümüne bakarım.”

“DEVLET DÜŞMANLIĞIM OLMAZ, OLAMAZ”

Vuslateri, Tuba Kalçık’ın, “Asker bir aileden geliyorsunuz, Gaffar Okkan’la da akrabalığınız var…” sorusuna işe şu cevabı verdi:

“Evet. Dedem de babam da asker benim. Polis olan da çok akrabam var. Babam asker olduğu için o disiplinle yetiştirdi bizi. Küçük yaşlardan itibaren de ülke ve bayrak sevgisini öğretti bize. O yüzden benim devlet makamlarına hiçbir vakit bir düşmanlığım olmaz, olamaz da. Gaffar Okkan da sorunuzda belirtiğiniz üzere akrabamız ve ailemizin içinde değerli yeri vardır. O ailemizin gurur kaynağıdır. Dedemin meskeninde onun ve dayımın fotoğrafları asılıdır. Vatanını çok seven biriydi Gaffar Okkan. Onun ismi daima yaşayacak.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap