SON DAKİKA



Haber > Magazin > Gömülen 'mektup mermer' oldu!

Gömülen 'mektup mermer' oldu!

20 Haziran 2016 Pazartesi - 15:50




Adana'da yapılması planlanan 7 termik santrale tepki gösteren bazı STK'lar, yaklaşık 2,5 metre uzunluğundaki mermere 'geleceğe mektup' yazarak gömdü.





Adana Barosu, Adana Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, ÇETKO ve Türkiye Barolar Birliği temsilcileri bugün Adana Adliyesi önünde toplandı. Adana ve çevre illere yapılması planlanan 7 kömürlü termik santralin iptali için idare mahkemesine dava açan sivil toplum kuruluşları daha sonra Adana Barosu'nun sosyal tesislerine geçti.

Sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda ve 200 kilogram ağırlığındaki bir mermere 'Geleceğe mektup' isimli bir yazı yazdırdı.

"İKLİM FELAKETLERİNİN GERÇEKLEŞMEMESİ..."

Mektupta, küresel ısınma ve dünyanın devamlığı açısından yaptıkları mücadelelerden sözeden sivil toplum kuruluşları, yazıyı şöyle sonlandırdı:"Belki yüzlerce belki binlerce yıl sonra bu yazı bulunduğunda, tüm insanlığın yaşayabileceği felaketleri öngören ve engellemek için çaba gösteren bizim gibi insanlar ve örgütlenmeler olduğunu bilmenizi isteriz. Bu tabletin bulunmasına yol açabilecek iklim felaketlerinin gerçekleşmemesi dileğiyle."

Daha sonra mermer sosyal tesislerin arkasında bulunan araziye gömüldü. Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Öktem, ve Ziraat Mühendisleri odası Semih Karademir, yaptıkları konuşmalarda küresel ısınma ile mücadelelerinin artarak devam edeceğini söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap