SON DAKİKA



Haber > Magazin > Gökkuşağı yere indi!

Gökkuşağı yere indi!

29 Nisan 2016 Cuma - 15:26




Gökkuşağı yere indi!Rengarenk çiçeklerle göz alıcı bir bahçeye ya da balkona sahip olmak isterseniz, size çiçek ekimiyle ilgili küçük bir rehber hazır





Girdiği her ortama neşe ve enerji katan çiçekler, baharı selamlarken hepimize keyif veriyor. Doğanın bize hediye ettiklerinin yanı sıra, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverler ise harekete geçip balkonlarını ve bahçelerini renkleri ve şekilleriyle göz alıcı bitkilerle doldurmaya başladılar bile…

Haydi çiçek ekmeye!

Konu çiçekler olunca ekim yapmak için en verimli zaman mart ayıdır. Fakat nisan ayının sonuna gelmiş olmamıza rağmen havalar çok da ısınmadığından bugünlerde ektiğiniz çiçekler de bakımını iyi yaptığınız takdirde güzelce açar. Sevdiğiniz birkaç çiçeği aynı anda bir saksıya ekebilirsiniz. Fakat bu saksıyı birkaç günde bir sulayıp sürekli nemli tutmanız çok önemli. Minik minik filizlenmeye başladıkları anda artık sıra boy verip çiçek açmalarında. Bahar aylarının en çok talep gören çiçekleri arasında papatya, kedigözü ve mis gibi kokusuyla fesleğen yer alıyor.

Rüzgara dikkat!

Çiçekler, narin yapıları nedeniyle yetişme sürecinde rüzgardan kötü yönde etkilenirler. Düzenli olarak sulansalar, fazla güneş görseler bile rüzgarlı ortamlarda zarar görürler. Balkon ya da terasınızda çiçekli bitkilerinizi ya rüzgar almayacak yerlere koyun ya da rüzgarı kesecek paravanlar hazırlayın.



Dört mevsim sardunya

“Bahçemi öyle bitkilerle doldurayım ki, dört mevsim rengarenk görünsün” diyenlerin bir numaralı tercihi sardunya. Bir dalının saksıya ekildiği anda bile kök verip çiçek açan sardunya, farklı mevsim koşullarına kolayca uyum sağlamasıyla da diğer çiçeklerden ayrı bir yere sahip. Çok su da istemeyen bitki pencere önlerine yerleştirilip sokaklara renk katabilir.

Göze ve burna hitap ediyor

Rengi olduğu kadar kokusuyla da dikkat çeken lavantanın yanı sıra yasemin, hanımeli, melisa ve ıtır 2016’da yine girdikleri ortamı güzelleştirmeye devam edecek.

Ağaç sevenlere: Mimoza


Mimoza, bahçesinde ağaç yetiştirmek, özellikle de yazın göz alıcı bir bahçede keyif yapmak isteyenlere hitap ediyor. Güneş gören yere ekilmesi gereken mimoza, su tutmayan toprakta yetişiyor. Kolay yetişen bu ağacın boyu 20 yılda 15 metreye kadar ulaşabiliyor. Bol güneş alan ve rüzgarlara karşı korunaklı yerleri sever. Kireçsiz toprakta, ılıman iklimde rahat büyür. Bahçede birden çok mimoza olacaksa ağaçlar arasında 3 metre bırakılmış olması gerekir.

Erguvan coşkusu

Keyifli açık alanların gün geçtikçe azalması üzerine insanlar artık kendi minik, yeşil cennetlerini imkanları varsa bahçelerinde ya da evlerinin balkonlarında yaratıyor. Nisan sonlarında doğanın bize en güzel hediyeleri arasında ise erguvanlar yer alıyor. Özellikle denize yakın yerlerde muhteşem renkleriyle dikkat çeken çiçekler baharı müjdeliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap