SON DAKİKA



Haber > Magazin > Geleceğin sanatçıları

Geleceğin sanatçıları

14 Eylül 2013 Cumartesi - 09:20




Kültür sanat şehri olma özelliğiyle bölgede önemli bir yere sahip Trabzon’da ilk ‘Çocuk Filarmoni Orkestrası’ kuruldu. Trabzon Filarmoni Orkestrası De





Adem YILMAZ Kültür ve sanat anlamında Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında gösterilen Trabzon'da şimdi de çocuklar için Filarmoni Orkestrası kuruldu. Trabzon Filarmoni Orkestrası Derneği tarafından Şef Osman Öksüz yönetiminde kurulan ve 9-15 yaş arası çocukları bünyesinde barındıran Çocuk Filarmoni Orkestrası Trabzon'da kurulan ilk çocuk orkestrası olma özelliği taşıyor. Şef Osman Öksüz, orkestra üyesi çocukların özel olarak yetişmiş öğrenciler olduğunu ifade ederek, "Orkestramızın kurulumu aşamasında seçmiş olduğumuz bu öğrenciler en az bir yıl enstrüman eğitimi almış, orkestra düzeni hakkında çeşitli derslere katılmış ve çeşitli deneyimler kazanarak orkestramıza seçilmişlerdir. Orkestramız 9 ile 15 yaş arasındaki çocuklardan oluşuyor. Çocuklarımızla haftanın bir günü ortalama 3 saat süren grup çalışmaları ve toplu çalışmalar yapıyoruz" dedi. Orkestranın yeni dönem çalışmalarının Ekim’de başlayacağını bildiren Öksüz, "İlk konserimizi 23 Nisan'da vermeyi planlıyoruz. Konserimizde orkestramızla birlikte yine ekim ayında faaliyete geçecek olan Trabzon Filarmoni Çocuk Korosu da eşlik edecek" dedi. Öksüz, bilgi almak isteyenlerin www.trabzonfilarmoniorkestrası.com aracılığıyla kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap