SON DAKİKA



Haber > Magazin > Filiz öğretmenin organları hayat verecek

Filiz öğretmenin organları hayat verecek

02 Ocak 2016 Cumartesi - 13:57




Kars'ta doğum yaptıktan sonra beyin kanaması geçirerek hayata veda eden 2 çocuk annesi biyoloji öğretmeni, 33 yaşındaki Filiz Sefertaş'ın böbrekleri i





Kars'tan Filiz öğretmenin organlarının nakli sırasında öğrencileri gözyaşı dökerken, yakınları organların bulunduğu özel kutuyu öperek uğurladı. Karakış nedeniyle uçak gelmediği için Filiz öğretmenin kalbi alınmadı ve İstanbul'a götürülemedi.  Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu Filiz Sefetaş, 6 yıl önce öğretmenliğe başladı. Kars'ta 2 yıldan bu yana Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde biyoloji öğretmeni olarak görev yapan Sefertaş, geçen 25 Aralık'ta Harakani Hastanesi'nde ikinci çocuğu Göktuğ'u dünyaya getirdi. Taburcu olarak bebeğiyle birlikte evine dönen Filiz öğretmen, 27 Aralık günü şiddetli baş ağrısı şikayeti üzerine önce Harakani Devlet Hastanesi'ne oradan da Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Beyin kanaması geçiren Filiz öğretmen hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım altına alınan Filiz öğretmenin 31 Aralık akşamı beyin yaşama veda etti. Filiz Sefertaş'ın vasiyeti üzerine ailesinin de onayıyla 2 böbreği Trabzon'a, karaciğeri Erzurum'a gönderildi. Kalbi ise yoğun kar yağışı nedeniyle uçak gelmediği için alınmadı ve İstanbul'da umutlu bekleyen hastaya götürülemedi. Fİliz öğretmen, bugün düzenlenecek törenle memleketi Kars'ta toprağa verilecek.

Filiz öğretmenin aralarından ani ayrılışı meslektaşları ve öğrencilerini yasa boğdu. Okulun tüm öğrencileri hastaneye akın ederek gözyaşı döktü. Filiz öğretmenin Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı olan eşi Sertan Sefertaş, eşinin öğrencilerine "Allah hepinizden razı olsun. Sizleri çok severdi. Sizler onun için çok önemliydiniz. Derslerinize çok iyi çalışın. Filiz öğretmeniniz şehit oldu ve kendisi şu an aramızda. Çocuklar artık evinize gidin ve Filiz hocanızı başarılarınızla yaşatın" dedi.

Organların nail aracına konulması sırasında da duygu dolu anlar oldu. Filiz öretmenin yakınları organları taşınırken sarılıp dua ederken, "Hakkını helal et. Durun bir kez öpelim. Herkese şifa ol ablam. Güle gül git Filiz. Güle güle kardeşim hakkını helal et" diye göz yaşı döktü.

Filiz Sefertaş'ın çok fedekar bir öğretmen olduğunu söyleyen Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Sait Gürek, "Sadece bir öğretmen değil, yaşı küçük olanların ablası büyüklerin kardeşiydi. Çok üzgünüz çünkü bir kardeşimizi kaybettik. Filiz öğretmen organlarını bağışlayarak örnek olduğunu gösterdi. Organları hastalara şifa olacak hayat olacak" diye konuştu.

KAÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Organ Nakli Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Turgut Anuk da şunları söyledi:  "2016 yılının ilk gününde hem acıyı hem de mutluluğu aynı anda yaşıyoruz. Yakınları büyük bir olgunluk gösterip organların başka canlılarda hayat bulması için bağış yapılmasını istediler. Yoğun bakımdaki doktorlar hastanın beyin ölümüne kadarki sürece kadar yoğun bir destek sağladılar. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden arkadaşlar geldiler. 2 böbrek ve 1 karaciğerini aldılar. Kars'ta bir ilki yaşamış olduk. İlk defa beyin ölümü gerçekleşen hastadan organ bağışı bulunuldu. Bu, Türkiye'de organ bekleyen hastalar için büyük bir önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Her organ bir hayattır ve verilen her bir bağış onlarca insanın hayatına yeni hayat katacaktır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap