SON DAKİKA



Haber > Magazin > Filiz Akın: Sinemayı özlemedim

Filiz Akın: Sinemayı özlemedim

22 Kasım 2020 Pazar - 16:07




Filiz Akın, sinemayı özlemediğini itiraf etti. Usta oyuncu, “Biz sevgi, saygı, mutlu sonlar, fedakârlıklar üzerine hayatlar sunduk seyirciye. Onlar da bu filmleri çok sevdiler. Görevimin bittiğini hissettiğim an ise sinemaya veda ettim” dedi.





Filiz Akın, İstasyon adlı dergi için Bircan Usallı Silan’ın sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz yıllarda kanser ve yüz felci atlatan ünlü oyuncu, sağlık durumunu şu sözlerle anlattı: “İyiyim, daha da iyi olacağım. İzmir depreminde o Elif bebeğin o kurtarıcısının parmağını tuttuğu gibi tutundum yaşama. 91 saat enkaz altında kaldıktan sonra ambulansa giderken bir oyun parkındaymış gibi gözleri gülen Ayda’nın bakışlarıyla bakıyorum hayata. Her şeye rağmen moralim daha iyi. Bazen bir kardelen, bazen bir sokak kedisinin bakışıyla beni takip etmesi, bazen bir martının dik başıyla mağrur, gururlu evin balkonunda dolaşması bile beni mutlu etmeye yetiyor.”
AKLIMDA PEK ÇOK HİKÂYE VAR
 
Filiz Akın, “Sinemayı özlemediniz mi? Erken bırakıp gitmediniz mi?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Hayır, özlemedim. Ben sinemanın bana taktığı; o sevgi, saygı, güzelliklerle anımsanma tacını öyle değerli buluyorum ki. Sinemayı gerçekten çok ama çok seviyorum.
 
Biz sevgi, saygı, mutlu sonlar, fedakârlıklar üzerine hayatlar sunduk seyirciye. Onlar da bu filmleri çok sevdiler. Görevimin bittiğini hissettiğim an ise sinemaya veda ettim. Ama sinemada kalan arkadaşlarımla hep gurur duydum. Şimdi aklımda pek çok hikâye var, belki bu hikâyeleri anlatırım birilerine.”
 
Yeni kitap geliyor
 
Filiz Akın yakında “Hayatın Provası Yok” adlı yeni kitabının okuyucularla buluşacağını söyledi: “Bunca yaşanmışlıktan sonra biraz öğrendiklerimi okurlarımla paylaşmak istedim. Her şeyi yaşayarak öğrenemeyiz. Yaşanmışlıklar, aklımızın bir yerinde dursun isterim. Bu kitap da böyle bir şey işte. Etkilendiğim yazarlar, filmler, romanlar, insanlar ve olaylar var. Onları paylaşacağım.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap