SON DAKİKA



Haber > Magazin > Festival bahane tatil şahane

Festival bahane tatil şahane

31 Mayıs 2016 Salı - 12:34




Hırvatistan'dan Türkiye'ye gönderilen belgede, festival için ülkeye gelen iki Türk yetkilisinin etkinliğe katılmak yerine tatil yaptıkları açıklandı.





UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürü Zafer Kayaokay’ı, davet edildikleri organizasyonun hiçbir etkinliğine katılmadıkları ve dil bilmedikleri gerekçesiyle Türkiye'ye şikayet etti. Twitter'da yayınlanan belgeye göre ikili seminer ve tiyotraya katılmadı...

Hırvatistan'da her yıl UNESCO Ulusulararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi'nin düzenlediği Hırvat Tiyatro Festivali'ne Türkiye adına Nejat Birecik ve  Zafer Kayaokay davet edildi. Ancak belgedeki iddiaya göre Hırvatistan'a giden ikili 'dil bilmedikleri gerekçesiyle' Türk Büyükelçiliği'nden rehber isteyip Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'i gezdiler.

ÜZÜCÜ DURUMA HERKES ŞAHİT OLDU

Festivale katılmayan Nejat Birecik ve  Zafer Kayaokay Hırvat yetkilileri kızdırdı. UNESCO ITI Hırvatistan Başkanı Zeljka Turcinovic Türkiye'ye bir şikayet mektubu yazarak, "Nejat Birecik ve Zafer Kayaokay'ın masrafları ITI Hırvatistan Merkezi'miz tarafından karşılandı. Ne yazık ki bu kişiler seminer ve tiyatro oyunlarını izlemek yerine dil bilmedikleri gerekçesiyle Türk Büyükelçiliği'ne başvurup Zagreb'i gezmek için turist rehberi talebinde bulundular. Etkinliklere katılmadılar. Festivalin Yönetim Kurulu üyeleri ile uluslararası seçkin konukları bu üzücü duruma şahit oldular" dedi.

TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ZEDELEDİLER


Turcinovic, Türk makamlarına şikayet ettiği kişiler hakkındaki mektubunu şu sözlerle tamamlandı: "Birecik ve Karaokay'ın kültür ve sanat alanında işbirliği adımları atmak yerine turistik amaçla gelmiş olduklarını esefle belirtir, Türkiye devletinin itibarını zedeleyen bu beylerin durumunu takdirlerinize sunarım."

İşte o belge;

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap