SON DAKİKA



Haber > Magazin > Fakirler daha şişman

Fakirler daha şişman

09 Nisan 2016 Cumartesi - 15:33




Düşük seviyede eğitim almış kişilerin az gelire sahip olmaları, sağlıklı beslenme bilinci açısından olumsuz bir etki yaratıyor.





Hollanda’da yapılan bir araştırma, eğitim seviyesi düşük kimselerin sağlıklı beslenme bilincine daha az sahip olduğu bu nedenle de obezite sorunu ile daha çok karşılaştıklarını gösterdi. İlkokul mezunu olanların üçte ikisi kilo sorunu yaşarken, üniversite mezunları arasında bu oran oldukça düşük. İstatistik Kurumu’nun araştırmasına göre yüksek eğitimli kişiler arasında kilo sorunu yaşayanların oranı yüzde 6.

DÜŞÜK EĞİTİM, DÜŞÜK GELİR, YÜKSEK KİLO SORUNU

BBC Türkçe’nin haberine göre sağlık araştırmaları merkezi Pharos’tan Bart Looman, düşük eğitimlilerde kilo sorunun çok sık rastlanan bir durum olduğunu belirtiyor. Looman’a göre, düşük eğitimlilerin genellikle düşük gelire sahip olması sağlıklı beslenme konusunda daha az bilgi sahibi olmalarına yol açıyor. Bu da düşük eğitimlilerde obezite sorununun artmasına neden oluyor. Beslenme uzmanı Patricia Schutte de, sosyo-ekonomik imkanları sınırlı olan kişilerin yaşadığı semtlerde sağlıksız fast food restoranları, kafeterya ve reklamların daha baştan çıkarıcı olduğunu ifade ediyor. Obezite sorunu 50 yaş üstü kesimlerde daha fazla görülüyor. Bart Looman’a göre, obezite ile mücadele için çocuklara çok küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap