SON DAKİKA



Haber > Magazin > Estetik mağdurlarının dikkatine!

Estetik mağdurlarının dikkatine!

25 Mayıs 2016 Çarşamba - 11:02




Yaptırdığınız burun estetiğini beğenmediniz mi? Bu mağduriyetinizi ortadan kaldıracak yöntemi Op. Dr. Fatih Dağdelen anlatıyor.





Bir cesaret burnunuzu yaptırdınız ve sonuçları hiç de hayal ettiğiniz gibi olmadı. İşte böyle durumlarda, buruna tekrar yapılan operasyona sekonder rinoplasti deniyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen, sekonder rinoplasti ameliyatları hakkında önemli bilgiler verdi. Hastalarda ikinci defa burun estetiği ihtiyacı birkaç nedenle oluşur.

“Daha önce burun ameliyatı olmuş hastalara uyguladığımız bir ameliyat türüdür. Hastalarda ikinci defa burun estetiği ihtiyacı birkaç nedenle oluşur. Genel anlamıyla memnuniyetsizlik yani burun estetik oran olarak uygun olsa bile şekli hayal ettiğiniz gibi değilse, burun ucu ya da kenarları arasındaki asimetriler varsa, burun estetiği sonrası nefes alma güçlüğü ortaya çıkmış ya da daha önceden var olan sorun devam ediyorsa, burnun orta bölgesi dediğimiz yerdeki çökme varsa yapılır.”

ZOR BİR AMELİYAT MI?

“Sebebi ne olursa olsun ikinci defa burun ameliyatı olmak kolay bir işlem değildir. Daha önce yaşadığınız hayal kırıklığı ve zorlu ameliyat süreci gözünüzü korkutabilir. Primer rinoplasti, buruna fonksiyonel ve estetik amaçla şekil vermeyi hedefleyen bir ameliyatken bazen hastaya ait nedenler ya da teknik hatalar sonucunda yapılan düzeltici işleme sekonder rinoplasti denilir. Bu operasyonun, primer rinoplastiyi yapan cerrahın ortaya çıkan teknik hataları düzeltmesi anlamına gelen revizyon rinoplastisi ile karıştırılmaması gerekir. Operasyon, başka bir cerrah tarafından yapıldığında sekonder rinoplasti adını alır.”

BU SEFER CERRAHINIZI ÇOK İYİ SEÇİN!


“İkinci burun estetiği ameliyatı teknik olarak olmasa da hasta açısından ilkine göre daha zor bir operasyondur. Örneğin küçültülen burnu büyütmek, büyük burnu küçültmekten daha zordur. Genel anestezi altındaki sekonder ameliyat yaklaşık üç saat sürer. Burnu ideal ölçülere getirmek için kemik ve kıkırdak dokusu ilave edilir. Burnun tabanındaki kıkırdaktan yararlanmaya çalışılır. Eğer yeterli doku kalmamışsa kulak ve kaburga kemiğindeki kıkırdaktan yararlanılır. İlk ameliyatta burun içinde yapışıklıklar kalmışsa bu revizyon ameliyatıyla düzeltilir. Nefes alıp verirken ortaya çıkacak sesi engellemek için septum delinmesi olmamasına dikkat edilir.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen “Sekonder rinoplasti sonrasında ilk gece hasta, hastanede gözlem altında tutulur. Ameliyat sonrasında burunda hassasiyet görülebilir. Eğer kemiğe müdahale edilmişse gözaltında hafif morluklara neden olabilir. Olası burun ucu, üst dudakta morluk, uyuşukluk ve şişlikler birkaç gün içinde geçmeye başlar. Sekonder burun estetiğinde cerrahın çok iyi seçilmesi gerekir. Sekonder rinoplasti alanında uzman cerrahlar tecrübeleri ile operasyonun çok daha başarılı geçmesini sağlar.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap