SON DAKİKA



Haber > Magazin > Ege Denizi'nde deprem

Ege Denizi'nde deprem

06 Ocak 2016 Çarşamba - 12:25




Yunanistan'ın Kos Adası açıklarında Muğla'nın Bodrum ilçesine 50 kilometre uzaklıkta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.





Yunanistan'ın Kos Adası açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, gece saat 01.11'de merkez üssü Yunanistan'ın Kos Adası açıkları olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege Denizi'nin yaklaşık 130,5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri Muğla'nın Bodrum ilçesi Turgutreis köyüne yaklaşık 50 kilometre mesafede olduğu belirtildi.Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Bunların bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük oluyor. Ancak teknoloji sayesinde depremin büyüklüğü ne olursa olsun kaydedilebiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini tutuyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap