SON DAKİKA



Haber > Magazin > Duygu Özaslan: Benim kilolu halim bile hepinizden güzel

Duygu Özaslan: Benim kilolu halim bile hepinizden güzel

08 Temmuz 2020 Çarşamba - 12:00




Instagram fenomeni Duygu Özaslan, sosyal medya hesabından 'kusursuz' gibi görünen fotoğraflar paylaşıyor. Bazen de 'doğru beslenme' ile ilgili takipçilerine öğütler veriyor. Tatile çıkan Özaslan'ın fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Sosyal medyada beden olumlama ve güzellik algısıyla ilgili yüzlerce tweet atıldı.





Kişisel hesabında paylaştığı 'kusursuz' fotoğraflarla dikkat çeken Duygu Özaslan'ın photoshop'suz fotoğrafları ortaya çıktı. Özaslan, kendisini eleştirenlere "Benim kilolu halim bile hepinizden güzel" sözleriyle yanıt verdi.

Duygu Özaslan'ın bu halleri sosyal medyada gündem oldu. Twitter kullanıcıları çok sayıda eleştiride bulundu. İşte onlardan bazıları:

Olay Duygu Özaslan’ın kilo almış olması değil, olay şuan olduğu halini kabullenip sevmek yerine kendi görmek istediği hali yansıtmak, insanları kandırmak. İnsanlar lanse edilen “mükemmel” vücutları görüp kendini sorguluyor, aç bırakıyor, sağlığını kaybediyor.. Bu kadar egoist davranıp güzellik algısı oluşturmasaydı linç yemezdi.

Instagram gibi mecralarda imrenerek takip ettiğiniz kişileri ve hayatların sahteliğini anlamışsınızdır umarım.

Sevgili Duygu Özaslan sorun böyle olmanız değil. Bu vücut zaten normal bir kadın vücududur. Sorun kendi vücudunuzu muhtemelen beğenmeyerek photoshop'layıp Instagram’a yükleyerek kadınlara dayatılan güzellik kalıplarını beslemeniz; sizin de bu dayatmaya ortak olmanız.


'Kusursuz vücut algısı' yaratan filtreleri kaldırdı 'KUSURSUZ VÜCUT ALGISI' YARATAN FİLTRELERİ KALDIRDI

Instagram, aldığı bir kararla bünyesinde bulunan filtrelerden estetik operasyona özendiren ve kusursuz vücut algısı yaratanları kaldırmıştı. Öte yandan uzmanlar, sosyal medyanın estetik ameliyat taleplerini de değiştirdiğini söylüyor. 'Kusursuz' görünmek isteyen ve gördüğü ünlüler ya da fenomenlere benzemek isteyenler bu yönde estetik operasyon talepleriyle doktora başvuruyor.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap