SON DAKİKA



Haber > Magazin > Dünyanın en pahalı elbisesinin sırrı!

Dünyanın en pahalı elbisesinin sırrı!

05 Mayıs 2022 Perşembe - 10:41




1 Haziran 1926'da Norma Jeane Mortenson adıyla dünyaya geldi. Aradan yıllar geçtiğinde ise dünyanın en ünlü kadınıydı: Hayalleri süsleyen Marilyn Monroe. Monroe, "Happy Birthday" şarkısını 'kendi yorumuyla' seslendirip dünyayı şaşkına çevirdikten 60 yıl sonra, ikonik elbisesi yeniden gündemde. Bu kez bambaşka bir şekilde...





Marilyn Monroe'nun Madison Square Garden'da John F. Kennedy için "Mutlu Yıllar, Bay Başkan" şarkısını söylemesinden altmış yıl sonra, ten rengi ikonik elbisesi yeniden ilgi odağı oldu. 41 yaşındaki Kim Kardashian, önceki gece gerçekleşen ve her sene olduğu gibi hem magazin hem de moda dünyasının en çok konuşulan konusu haline gelen Met Gala'da, Monroe'nun elbisesiyle bir tur attı. Bu da onu, Marilyn dışında elbiseyi giyen tek kişi yaptı.

HEPSİ TEK TEK ELLE DİKİLMİŞ

Daily Mail gazetesine göre, elle dikilmiş 6 binden fazla kristalle bezeli sıkı örgü elbise, Anna Strasberg 1999'da Christie's'i satmak için görevlendirene kadar Monroe malikanesinin bir parçasıydı.

DÜNYANIN EN PAHALI ELBİSESİ

Florida'daki bir müze, elbiseyi 2016 yılında Julien’s tarafından düzenlenen müzayede etkinliğinden 4.8 milyon dolara satın aldı. Ripley’s adlı müze, New York Post gazetesinin sorularını yanıtladığında, vergi ve harçlardan sonra elbisenin 5 milyon doların üzerinde bir değere sahip olduğunu ve bunun onu açık artırmada satılan "dünyanın en pahalı elbisesi" haline getirdiğini söyledi. Göz kamaştırıcı elbisenin şimdiki değeri ise 10 milyon doların üzerinde.

TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ


Monroe, kostüm tasarımcısı Jean Louis'den kendisi için bir elbise yapmasını istediğinde, ona, "Gerçekten tarih yazacak, türünün tek örneği sadece Marilyn Monroe'nun giyebileceği göz kamaştırıcı bir elbise tasarlamanı istiyorum" dedi.

Bob Mackie, üniversiteden mezun olduktan sonraki ilk işi olarak orijinal eskizi çizdi. Astarsız elbise, Monroe'nun iç çamaşırı giymesini imkansız hale getirdi. Rengi, ten rengine mükemmel bir şekilde uyuyordu ve kristaller onu örtmek için stratejik olarak yerleştirilmişti.

3 HAFTADA 16 KİLO VERMESİ GEREKTİ

Elbisenin çok dar olduğu ve Monroe'nun perde arkasından sahneye çağrılmadan saniyeler önce elbiseyi giydiği aktarıldı. Kim Kardashian ise, Met Gala'da elbiseye sığmak için üç haftada 16 kilo vermek için sıkı bir diyet yaptığını itiraf etti. Ünlü elbise, Kim Kardashian nisan ayının sonlarında, müzenin Orlando'daki genel merkezine gitmeden önce son derece dikkatli bir şekilde muhafaza edildi. Kendisi de bir Monroe hayranı olan Kardashian, klasik elbiseyi giymeye karar verdi.

AKILLARA GELEN EN AMERİKAN ŞEY...

Kardashian, Vogue dergisine yaptığı açıklamada, "Fikir geçen yıl Eylül'deki galadan sonra geldi. Kendi kendime düşündüm, Amerikan teması için ne yapardım? Aklınıza gelen en Amerikan şeyi nedir? Marilyn Monroe..." diye konuştu.
 


Dünyanın en pahalı elbisesinin sırrı 6 binden fazla kristalle gizledi

 

Elbette müze, Kardashian'ın talebini tereddüt etmeden kabul etmedi. Monroe'nun bu elbise içerisindeki performansı, hiç şüphesiz kariyerinin en dikkate değer anlarından biri. Bu nedenle elbiseyi korumak ve orijinal formunda tutmak için çok şey yapıldı.

Kardashian ve Ripley ekibi, Met Gala'daki görünümü konusunda rehberlik için giysi koruma uzmanları, değerleme uzmanları, arşivciler ve sigorta şirketi ile görüştü. Elbisenin mevcut durumunda kalması için üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamasına karar verildi. Bu sebeple de Kardashian, hayrete düşüren diyetini uygulamak zorunda kaldı. Kardashian, Met'in kırmızı halısında "Bu Marilyn Monroe'nun elbisesi. Altmış yaşında. Bunu giyip denemek gibi bir fikrim vardı" diye konuştu ve ekledi: "Silahlı korumalar ve eldivenlerle geldiler. Denedim ve bana uymadı. 16 kilo vermek zorunda kaldım" diye ekledi. Kardashian ayrıca, efsane isme gönderme yapmak için saçını da platin sarısına boyadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap