SON DAKİKA



Haber > Magazin > Dikkat! Soğuk ve yağmur geliyor

Dikkat! Soğuk ve yağmur geliyor

08 Nisan 2016 Cuma - 16:54




Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının azalarak yurt genelinde yağışlı havanın beklendiğini duyurdu.





Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yurdun hafta sonundan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen nispeten serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin ve hafta boyunca yurdun büyük bir bölümünde yağışların görüleceğinin tahmin edildiği bildirildi.

YAĞIŞLI SİSTEM HAFTA BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji’nin açıklamasında ayrıca ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının; cumartesi günü yağışla birlikte batı bölgelerden başlayarak, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede, 6 ila 12 derece olmak üzere, ülke genelinde azalacağının ve mevsim normalleri civarında seyredeceğinin beklendiği belirtildi. Yağışlı sistemin, salı ve çarşamba günlerinde de ülkenin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği bildirildi. Meteoroloji’nin cumartesi, pazar, pazartesi günleri yurt geneli için hava tahmini şöyle:

“Cumartesi Günü: Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Antalya, Zonguldak, Bartın, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; İç Anadolu’nun güneyi ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde, güneyli yönlerden kuvvetli (30-50km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

Pazar Günü: Mersin, Karaman ve Aksaray çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş) ile Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Karabük, Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinde kuvvetli (21-50mm) olacağı tahmin ediliyor.


Pazartesi Günü: Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği, yağışlarında; genellikle sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı bekleniyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap