SON DAKİKA



Haber > Magazin > Denizden onlarca lastik çıktı

Denizden onlarca lastik çıktı

04 Nisan 2016 Pazartesi - 14:15




Adana'daki Yumurtalık Limanı'nda yapılan sahil temizliği çalışmalarında, su altından onlarca lastik çıkarıldı.





Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu Su Altı Programı öğrencileri, Yumurtalık İlçesi’ndeki limanda temizlik yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile birlikte yürütülen sahil temizliği çalışmasında, denizden çıkarılan onlarca lastik görenleri şaşırttı.

ÇALIŞMA 3 HAFTA SÜRECEK

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Meslek Yüksek Okulu öğrenciler, yaz sezonu öncesi Adana’nın sahil ilçeleri olan Yumurtalık ve Karataş’ta, liman, barınak ve sahil temizliğine başladı. Dalgıç ekipler tarafından Yumurtalık Limanı’nda yapılan çalışma sırasında çıkartılan araç lastikleri şaşkınlık yarattı. Limanda toplanan onlarca lastik, Büyükşehir Belediyesi Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürü Duran Kaya, temiz limanlar ve sahil şeridi için başlatılan çalışmalarının rutin hale getirileceğini söyledi. Duran Kaya, “Bu yıl 4 dalgıcımızla limanlarımızın dip temizliğini sağlamak adına, özellikle teknelerden bırakılan ve dip kirliliğine yol açan atıkların temizlenmesi için çalışıyoruz. 3 hafta sürecek çalışma sonucunda çıkarılan atıklar Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nde bertaraf edilmek üzere bölgeden uzaklaştırılacak” dedi.

DAHA ÖNCE TEMİZLİK YAPILMASINA RAĞMEN…

Çukurova Üniversitesi Yumurtalık (MYO) Meslek Yüksek Okulu Su Altı Teknolojisi Programı Bölüm Koordinatörü ve Sanayi Dalış Eğitmeni Özgür Yılmaz da, hem belediyenin çalışmasına destek vermek, hem de eğitim programlarını sürdürmek için bölgede faaliyet gösterdiklerini açıkladı. Özgür Yılmaz, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bölgede tekneyle balık avı yapanların, olta balıkçılığı yapanların, çevre insan popülasyonunun bıraktığı atıklar gibi çeşitli atıklar mevcuttu. Daha önce büyük çaplı temizlik gerçekleştirmiş olmamıza rağmen, yine biriken atıkların bulunduğu üzüntüyle görüyoruz. Geçmişte yaptığımız projelerde aynı zamanda bilinçlendirme de gerçekleştirdik. Ortaokullarda seminerler verildi, balıkçı çocuklarına dalış eğitimi verilerek, denizin nasıl kirletildiğini görmelerini sağlamak istedik. Başta çevre projeleri olmak üzere, ilçemizin gelişimine katkı koyacak sosyal içerikli etkinliklerin içinde olmaya hazırız. Burada 25 öğrencimiz var. Onlarla birlikte hem sanayi dalış eğitimi yapıyoruz, hem de çevre duyarlılığına yönelik bir projenin içinde yer alıyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda dalış yaptığımızda çıkaracak çöp bulamayız. Biz yılmadan devam edeceğiz. Halkımız da duyarlılık gösterdiğinde yol almış olacağız.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap